Koupím ti vše a budeš jen má

Mnoho nezkušených mužů dělá ve vztahu s ženou velkou chybu. Nosí ženě neustále dárečky, kupují jí oblečení a platí za ní veškeré výlohy s jedním cílem – chtějí, aby je dívka nikdy neopustila. Tito muži si neuvědomují, že jsou sami proti sobě.

Není z ní tak trochu zlatokopka?

Určitě se vám někdy stalo (nebo se vám to děje právě nyní). Žijete ve spokojeném vztahu, kdy ženě koupíte první poslední. Zezačátku vám kvůli tomu leží u nohou, avšak postupem času si zvyká, že se o ni někdo stará. Takže vy se snažíte najít si takovou práci, aby pokryla vaše i její výlohy, zatímco ona si může dělat, co se jí zlíbí. Sami se tak okrádáte o čas, který byste jinak strávili spolu.

Třešničkou na pomyslném dortu je pak situace, kdy prohlédnete tuto dívčinu taktiku. Přestanete ji tedy kupovat věci a ouha. Najednou jsou zde hádky, mnohdy žena dokonce začne vyžadovat nakupování pod pohrůžkou sexuální abstinence. Možná dokonce celý vztah ukončí.

Co s tím

V prvé řadě si uvědomte, že kupováním věcí a placením výloh si lásku nezískáte. Koupení dárečku je věc pomíjivá.

Radost z něj vydrží 10 minut a pak se můžete vydat opět na nákupy. Vše nakonec vyústí v situaci, kdy potkáte matku vaší vyvolené v oblečení, které jste své dívce koupili. Je to pro vás příjemná představa?

Takže si dobře promyslete, jak je na tom vaše dívka finančně. Jestli je vám nad 18 a přítelkyně je ještě bez občanky, není opravdu možné vydat se dovolenou, kterou si celou zaplatí sama (pokud nemá bohaté rodiče). Jste-li ale oba přibližně stejně staří a máte stejné příležitosti, měli byste se dělit rovným dílem.

Každopádně zapomeňte na drahé nákupy, které hradíte z vlastní kapsy. Na ně si musí vydělat sama nebo jí to zaplatí rodiče. Pamatujte, i když jí koupíte všechno, může vám s ledovým klidem dát den na to kopačky nebo se vyspat se svým kamarádem! V horším případě si z ní vychováte zlatokopku, kterou bude zajímat jen vaše peněženka.

Pamatujete, že nezasloužené dárky či peníze VŽDY kazí charakter.

Kino, restaurace, kavárna...

Nejdříve si něco ujasněme. Je rozdíl v tom, když dívku pozvete do kina či na večeři, nebo když se tam spolu vydáte jen tak. Neexistuje žádné pravidlo, které by říkalo, že za ní musíte platit. Pokud se k tomu nebude mít, zkrátka nebudete na daná místa chodit.

Nejdříve si s dívkou promluvte na toto téma. Vysvětlete jí, že byste jí strašně rádi dopřáli hory doly, ale ono to zkrátka nejde, protože jste finančně omezení. A že pokud chce někam chodit, budete si to platit každý zvlášť. Když se začne vymlouvat, tak jí ujistěte, že to zkrátka jinak nejde. Věřte mi, že slušná holka takový návrh přijme s otevřenou náručí.

Může se stát, že vaše partnerka neprokáže přílišné soucítění, a když dojde večer po akci na otázku placení, taktně se vytratí na WC s tím, že se tam zdrží velmi dlouho. V dobrém rozmaru tedy zaplatíte vše vy, načež se vám v hlavě rozezní varovné IA, IA, IA. Utahala vás na mrkev. Doporučení v této situaci zní – již nikdy s ní na akci nechoďte, pokud vám částku sama nevrátí. Když něco navrhne, vymluvte se na setkání s dávnou kamarádkou a nechte ji utápět se v žárlivosti.

Šetřit? Ano, ale…

Výše jsem již uváděl, že v dnešní společnosti je na muže činěn psychický nátlak (nepřímo již např. matkou), aby za ženy platili. Ženy samozřejmě o této konvenci také vědí, a proto je nasnadě jí dodržovat. Takže ji občas někam pozvěte, třeba když máte výročí nebo když má narozeniny. Zkrátka, pokud si naleznete záminku, vždy ji můžete někam pozvat. Hlavně si uvědomte rozdíl mezi „pozvat“ (platí ten, kdo zve), a „někam jít“ (každý za sebe).

Komentáře

tak to ma byt
 od autora p.r.c.a.n

    Mas pravdu, "slusne" holce nebude vadit kdyz se budete v placeni stridat a nekdy te taky nekam pozve, ale nekteri moji znami utraci tisice za holcici rozmary a pak se divi ze je cim dal tim vic narocna

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora niki

    Někdy se zase nám holkám stává, že jsme tlačeny do toho být zavázané, aniž bychom o to nějak extra stály. Prostě kluk si nás snaží koupit. Jenže to nejde. Buď nás přitahuje a něco k němu cítíme, nebo ne. Může se pak sice stát, že jakýsi vztah (kdy je holka už tímto rozmazlená) nějak funguje, ale myslím si, že pokud přijde někdo zajímavější, rozpadá se jako domek z karet.

    Reaguj na tento komentář
dárečky jsou dobrý
 od autora dady

    Já si myslím že holky chtějí někdy nějakej ten dáreček...Přijde mi blbost považovat to za chybu,naopak ženy milují dárečky ať už jsou malé nebo velké a spíš tím holku potěšíte než když jí nikdy nedáte nic...a buď je to holka co má ráda dárečky a vás ne,tak pak hrozí hádky..když ale holka má ráda vás a vy jí dáte nějakej ten dárek myslím že je to spíš naopak ta holka se do vás zblázní ptž si řekne že jí máte rád a že jste strašně užasnej a ten dáreček bude nosit furt ptž bude do vás upe zblázněná...

    Reaguj na tento komentář
    Re: dárečky jsou dobrý
     od autora niki

      Dady, jsi kluk, nebo holka?
      Dárečky jo, ale všeho s mírou. A rozhodně ne za každou cenu a taky pozor na to, aby dárečky a vůbec materiální věci nenahrazovaly ve vztahu něco jiného, třeba společně strávený čas, ohleduplnost apod.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re: dárečky jsou dobrý
       od autora Endrjů

        Jj, souhlasím. Mně se to vymstilo. Dárečky jsou v pořádku, ale jen malé pozornosti. [S03]

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re: dárečky jsou dobrý
         od autora gin

          lidi asi takhle
          ..tak jako se vsim, slecna ma prednost..
          aneb pockejte si na to az vam holka sama da nejaky darecek cimz zjistite ze vas ma rada a zalezi ji na vas a teprve pak ji sami neco venujte..kazdopadne holka ma byt prvni na tahu co se nejakych prezentu a talismanu tyka a holku co by si nahodou hodnotny darecky vynucovala rovnou poslu tam kde patri
          tohle je spravny postup , nechat ji at je prvni na tahu

          Reaguj na tento komentář
Trapne !!!
 od autora Maja

    Tak tento clanek je absolutne diskriminacni , souvinicticky a zeny ponizujici !!! [S06]

    Reaguj na tento komentář
    Re: Trapne !!!
     od autora RaShCZ

      Proč? Když budeš muži kupovat dárky sama, on ti je také určitě rád koupí. Článek jenom říká, aby se muži nenechali od žen využívat.

      Reaguj na tento komentář
    Re: Trapne !!!
     od autora Koci

      ař vyrosteš pochopíš:)někdy je ale trapne to nerikam ze mas pravdu ale je trapne nezaplatit kdyz vsichni za svoje pritelkyni plati viz hospudka.. je rozdil ji zvat a jit tam spolu:)

      Reaguj na tento komentář
Není tu ten článek vícekrát?
 od autora Strex132

    Ahoj, není tady ten článek nebo myšlenka (neplatit za holku vždy, nerozmazlovat si ji) už několikrát?

    Jinak, kvalitní článek, ostatně jako všechny články od tebe (RashCZ) (a jak někdo kritizuje nějaké chyby, jako čárky apod., tak to bych vůbec neřešil vzhledem k obsahu webu - je to o balení žan-podstata, ne o literatuře...)[S04]

    Reaguj na tento komentář
    Re: Není tu ten článek vícekrát?
     od autora RaShCZ

      Možná to tu někdo už psal přede mnou, ale to byla pouze zmínka a ne samostatný článek. Popravdě nevím.

      Díky za pochvalu.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re: Není tu ten článek vícekrát?
       od autora Strex132

        Jo, doufám, že tu podobný článek není, protože to pročítám od nejstaršího, ale mám námět na článek:

        Nějaký motivační článek stylu:

        Co máte v plánu na večer? Číst knížku, být na chatu, dívat se na film nebo hrát PC hry? Nechtěli byste radši býts holkou/ženou? Udělali jste pro to maximum? Zeptali jste se sami sebe v čem děláte chyby? Jak to hodláte napravit, co jste ochotní proto podstoupit a,v jakém čase? 1)Udělejte si plán -odkaz na článek o plánu - někde tu je.

        Já řeším maximum tak, že se zeptám, Co můžu udělat teď? Vždy vás něco napadne, to je jisté.

        Jo a připsat tam citát z filmu Náhradníci (Surogates nebo tak nějak): "Nechci skončit jako tlusťok s pérem v ruce".


        Byl to jen nápad, tak se rozhodni podle sebe, kdybyses to přece jen rozhodl napsat, kopíruj tento příspěvek dle sebe, je mi to fuk. Doufám, že jsem pomohl, pokud ne, alespoň se třeba ozve někdo další s nápadem [S04]

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re: Není tu ten článek vícekrát?
         od autora RaShCZ

          Díky za nápad, ale zdá se mi to poněkud zbytečné...

          Reaguj na tento komentář