RECENZE: Umění dýchat

Všichni umíme dýchat, ale většina z nás to nedělá správně. V recenzi vám přestavím knihu, pomocí které to budete moci změnit. Získáte schopnost udržet si své zdraví a po tělesné i duševní stránce na tom budete mnohem lépe. Pro ty, kteří myslí zdravě, si autorka navíc přichystala několik cvičení na odbourání stresu a dalších problémů.

Umění dýchat

„Dýchání je víc než jen instinkt, který je aktivní od narození do smrti. Když dýcháte správně, může vám to pomoci co nejvíce rozvinout své schopnosti, umožní vám to získat větší pocit síly a vyrovnanosti a zlepšit jak duševní, tak tělesnou koordinaci.“(1)

O čem je kniha Umění dýchat

Kniha je souborem rad, návodem k lepšímu životnímu stylu a zdraví. Autorka vás naučí jak zvýšit svou odolnost a koordinaci, jak vypadat, cítit se a být zdravější, případně omezit účinky stárnutí na minimum. Potěší i příznivce sebevzdělávání, protože vám poradí, jak zdokonalit svůj slovní projev. „Umění dýchat“ vás zkrátka po dechové stránce připraví na nejrůznější věci v životě, od vystupování až po porod.

Kniha tedy není užitečná jen tím, že zlepší vaše zdraví, ale je celkově pro váš život dobrým pomocníkem. Nacházejí se v ní rady a návody k tomu, abyste byli sebevědomější, objevíte své osobní kouzlo, budete díky ní zdraví a spokojení.

Publikace vás po přečtení donutí zamyslet se nad svým životním stylem. Bude trvat déle, než si všechny kapitoly přečtete, třeba i pár měsíců. Já jsem si knihu nejprve celou přečetla a poté jsem se do ní pustila znovu od začátku a rovnou jsem si zkoušela cviky, které mě zaujaly.

Tento postup vám také radím. Dílo se dá využívat jako zdravotní pomůcka na různé druhy problémů například, když vás bolí záda nebo něco jiného, nebo jako já ji můžete využít i pro osobní potřebu či pro lepší zapadnutí do společnosti.

Úprava knihy je přehledná a cviky k tomu býti fit jsou velmi dobře popsané. Jsou zde však i náročnější ukázky, které vám pomohou být takovými, jakými chcete být, a jsou k nim obrázky s názornou ukázkou, jak máte dané cviky dělat správně.

Pro koho je určená

Kniha je určená pro všechny, kteří se sebou nejsou spokojeni. Ať už nemají žádnou sebedůvěru, energii, vypadají unaveně a jsou stále vyčerpaní, nebo chtějí začít sportovat, ale dělá jim problémy udýchat náročnější cviky, či se stydí. S tím vším vám pomůže dílo od Nancy Zi. Tento spis má správnou velikost, že ho můžete spolu nosit, kam chcete, třeba dámy v kabelce.

Něco málo o autorce

Autorka Nancy Zi je celosvětově známá operní pěvkyně, hlasová poradkyně a učitelka zpěvu. Tato uznávaná umělkyně vám ukáže, jak proměnit dech v životní energii a získat tak dokonalou tělesnou, duševní i duchovní rovnováhu.

Závěrečné shrnutí

+ má správnou velikost, takže ji můžete nosit všude sebou
+ budete díky ní zdravější a šťastnější
+ je velice přehledná a odpoví vám na spoustu otázek

- v některých částích je příliš textu
- i když je dílo napsané pečlivě, pro někoho by to mohla být náročná četba

Osobně bych knize dala 75%

Knihu můžete objednat na našem e-shopu.

(1) ZI Nancy: Umění dýchat. Praha: PRAGMA2009. 978-80-7349-190-1. s. 28

Komentáře

Má to smysl
 od autora Johny

    Mayo,
    Vypadá to rozhodně zajímavě. Ale vzhledem k tomu, že v dnešní době se píšou kniho snad na vše co člověk dělá se tě ptám, jestli tato kniha opravdu je tak dobrá, že stojí za to si ji přečíst?

    Reaguj na tento komentář
    Re: Má to smysl
     od autora Maya

      Ahoj Johny. Určitě jo. Mně se ta kniha hodně líbila. [S07]

      Reaguj na tento komentář