Případ erotickykontakt.cz pokračuje

Přesně před půl rokem v dubnu 2012 jsme vás informovali o možném podvodném jednání provozovatelů webu erotickykontakt.cz. Podali jsme na provozovatele trestní oznámení a celou věc zveřejnili na tomto webu. Zajímá vás, jak se celá věc za půl roku pohnula? Máme pro vás čerstvé informace.

Víte jak nenaletět podvodníkům? 

V článku „Seznamovací podvody na internetu“ naše autorka Alyx v dubnu vysvětlila podstatu možného podvodného jednání. V podstatě šlo o to, že stránky tvářící se jako seznamka byly plné fiktivních profilů žen, které si s vámi chtěly psát, pokud jste si zaplatil. Že šlo o fiktivní profily bylo prokazatelné, často totiž na různé registrace chodily naprosto totožné erotické zprávy od různých žen.

Sháněli jsme vyjádření od provozovatelů, a když se nám jej nedostalo, kontaktovali jsme policii a vydali zmíněný článek. Obrátilo se na nás nespočet lidí, kteří se cítí být touto stránkou podvedeni. Někteří z nich dokonce stále přicházeli o peníze, protože jim je provozovatelé erotickykontakt.cz strhávali automaticky z účtu. Dalo by se říci, že jde o podvod, protože lidé přicházeli o peníze, aniž by dostali to, co chtěli. Jenže...

Během našeho rozkrývání celé kauzy web erotickykontakt.cz změnil obchodní podmínky.

A ze seznamky se rázem staly „zábavné stránky s možností seznámení“. Jinak řečeno, platící lidé nejsou podvedeni, protože dostali to, co chtěli – mohli si psát se smyšlenými lidmi o sexu. Co na tom, že stránky se v úvodní animaci i nadále prezentují jako „nejdivočejší seznamka v České republice“.

Policie ČR celou věc prošetřila a zjistila, že vlastníci stránek po naší iniciativě přesídlili mimo území České republiky. Společnosti, které jsou v ČR i dále vedené, vykonávají pro stránky pouze doprovodné činnosti. A tak nespáchaly trestní čin.

Jaké jsou další možnosti? Opět se může podat nové trestní oznámení, tentokráte již více specifikované. Další možností je spojit poškozené a zahájit občanskoprávní spor přímo s provozovatelem. Je ovšem otázkou, kolik lidí by se k takovému sporu připojilo, když většina přišla o maximálně stokoruny. Můžeme také tlačit na vládu, aby změnila zákony o podnikání zahraničních osob na českém internetu. A nebo nemusíme dělat nic tak výrazného. Můžeme si vzít ponaučení, začít číst obchodní podmínky a žít s tím, že ženu na sex lze s mnohem vyšší pravděpodobností najít na neerotických seznamkách či venku. Volba je na vás.

V každém případě i dále budeme k dispozici pro případnou spolupráci s dalšími médii. Již nás kontaktovalo několik zástupců, naposledy TV Nova.

Za redakci Svadeni.cz

Radek Šíra alias RaShCZ

Komentáře

erokont
 od autora Roman

    Tak reklama vypadala fakt dobře, takže jsem si tam udělal profil. No po týdnu, kdy mi chodilo nespočet fakt průhledných zpráv ze kterých bylo jasné, že to je bouda jsem profil zrušil resp. nechal si zrušit( profil v menu nikde nelze smazat samovolně)Takže váš článek mě ani nepřekvapil...

    Reaguj na tento komentář
Podvodnici budou stale ale
 od autora Petr

    Podvodnych stranek je plny Internet. Dost casto jsou vytvareny za ucelem zisku at uz primo z Vasi penezenky nebo oklikou treba pres reklamu. Vetsinou staci pouzivat "selsky rozum" k odhaleni. A jak proti temto webum bojovat? Jednoduse. Kdyz zjistite ze se prokazatelne jedna o podvod: prestante jim platit a nelezte tam + napiste na vsechna fora okolo jaky to jsou podvodnici a nezapomente pro ostatni pridat i ty dukazy. Vysledek: prestane se jim to vyplacet a zavrou to sami.

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Liliku

    Průser je, že spousta lidí zjistí že se jedná o podvodné stránky až po registraci a v nemalé většině už placené (jako já). Byla to moje první a poslední erot. stránka. Zvědavost se mi vymstila na lidských hienách. Nejúčinnější metoda by byla informovat o těchto stránkách pomocí masových médií a potopit ty prohnilé stránky.
    Moje kroky byly jasné: blokace karty a vystavení nové.

    Reaguj na tento komentář
Jak jsem nenaletěl
 od autora Raul242

    Dobry den,
    chci se take podelit o sve dojmy a zkusenosti s portalem EROTICKYKONTAKT.CZ
    Jiz od zacatku mi par veci na seznamce nesedelo a to ze se jednotlive profily z ruznych kraju naramne podobali popisem a nektere i snimky seznamujicich.Dale ze pokazde nazhaveny protejsek neuvedl na sebe jakykoli kontakt.Pokusne jsem take do zpravy imlantoval kontakti email a zprava najednou byla nedorucena.Pote se odesilani zprav zablokovalo a bylo vyzadovano VIP clenstvi.Odeslal jsem tedy celkove Ctyri zpravy.ZDRARMA :-))Par dni jsem profil nenavstivil a zacali chodit nabidky jak na bezicim pasu. To uz jsem mel velke podezreni a zacal patrat po diskuzich a forech.Zduraznuji ze jsem od sameho zacatku nemel v umyslu za cokoli platit.Po utvrzeni ze je to cele bouda jsem do popisu sveho profilu umystil primou narazku na provozovatele a upozorneni pro ostatni uzivatele portalu.Neuplinulo ani pet minut a muj profil byl ZABLOKOVAN:-)))

    Co dodat.?
    Snad jen ctete mezi radky a neduverujte slepe vsemu.

    S pozdravem RAUL242

    Reaguj na tento komentář
flirtkontakt.cz
 od autora japa

    Ahoj, tak jak to čtu, jsem dospěl k názoru, že k tomuto podvodu asi patří i flirkontakt.cz, nevím některé holky napsaly a dokonce jsme si psali i přes email, ale většina z nich se odmlčí, myslím si, že tam mají moderátorky, ale i normální holky, které jen zvyšují důvěru a nevědí o tom. Jinak systém placení je stejný 500 na měsíc, pomocí portálu CGBILLING.COM, já jsem si zaplatit zkušební týden za 99 Kč, když mi to běží už asi 3 týden bylo, mi to podezřelé, tak jsem začal pátrat, no a koukám na účet, že tam je nachystaná platba na 350 Kč, která se má strhnout až 25.5. Takže jsem napsal na podporu, že chci zrušit VIP účet, že jsem vyzkoušel a nelíbí se mi to, tak jsem zvědav, jestli dostanu nějakou odpověď. No v bance mi řekli, že mám, když tak počkat do 25, jestli to strhnou nebo ne, a pak se to nechá vyreklamovat, pokud to strhnou. A nejlepší je pokud to bude podvod zablokovat kartu a nechat si udělat novou. Uvidíme, budu informovat, jak to dopadlo, ještě se to pokusím zrušit přes ten portál CGBILLING.COM. A tedy musím říct, že mi ženy sami od sebe nepsaly, ale až jsem napsal já jim :)

    Reaguj na tento komentář
    Re: flirtkontakt.cz
     od autora majki

      Hľadám niečo ale este sám neviem čo to má byť!!!!!

      Reaguj na tento komentář
Re: flirtkontakt.cz
 od autora karel12

    Je to par dni co jsem si zaplatil vip sluzbu na flirtkontakt.cz. za 349kc. Dal jsem si x zen do pratel, a zacal jsem psat. Napsal nekolika z nich ,a zadna odpoved. Co me zaujalo ,ze zadna z zen si me nedalo do pratel. Rikam si zas takova tlama nejsem aby si me nejaka nedala do pratel kdyz hleda chlapa. To uz jsem zacinal mit podezreni . No, a dneska jsem nasel dukaz. 2 zeny kazda z jineho kraje z jinejma informace o sobe a zajmama.
    No ,ale profilovej obrazek focen ve stejne mistnosti. Na jedne foto ta zenska stoji na druhe sedi - :) Eroticka fotografie to same jen jine pozice a jina stejna misnost. Navic jeden z tech profilu byl oznacen jako overenej. Takze podle me je ta seznamka jednoznacnej podvod. Ja blbec jsem s procetl smluvni podminky teprv ted. Automaticke prodlzovani platby, a veci ktere popisuje v pripade erotickykontakt.cz jsou podobne.No udelal jsem si obrazky co to dokazuju. Takze jedine co me muze tesit je, ze se muj profil mozna nekde objevi ve svete - :) Takze pisu zadost o zruseni uctu a blokuju kartu.

    Ps:sry za pravopis

    Reaguj na tento komentář
    Re: Re: flirtkontakt.cz
     od autora Inkognito

      Nevíte jak se dá zmazat profil který jsem si tam udělal? Docela rád bych se toho zbavil ale nemůžu na to přijít.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re: Re: flirtkontakt.cz
       od autora Ivanprudic

        Mě se to kdysi povedlo smazat. Už nevím ani jak.
        Ale stejně mi to dál chodilo. Jsou to Zlobři.
        Musel jsem si změnit mejl a od té doby používám 2.
        Jeden na tyto akce a druhý normální :-)

        Reaguj na tento komentář