Pomoc, jsem trapák

Pravděpodobně každý z nás se někdy cítil trapně nebo o nás někdo jiný říkal, že jsme trapní. Myslíte si, že kvůli tomu nikoho nesbalíme? Naopak, trapák dokonce mnohdy získá ženu, na kterou nemá ani ten nejvtipnější chlápek.

Jste "trapný"?

Co to vlastně znamená „být trapný“? Při přemýšlení nad významem tohoto spojení mne napadly dvě vysvětlení. Být trapný může znamenat, že jste se snažil být nějaký (nejčastěji vtipný) a nepovedlo se vám to. Druhé vysvětlení trapnosti může být přílišná usedlost. Nejste seznámen s novými trendy a opakujete to, co již ostatní považují za vyšlé z módy či usedlé, zkrátka co se ostatním již nelíbí. A tím nemyslím pouze oblečení, trapné v tomto smyslu může být v podstatě cokoli.

„Hej cože? Ty ještě máš tu starou 3310ku? Ježiš, ty seš ale trapnej.“ A bum, jste trapák, protože jste vytáhl z kapsy cihličku místo „vymazlenýho“ iPhona.

Pokud nás někdo označí za trapné, vyvolá to ve vás negativní emoce a zraní nás to, pokud proti tomu nemáme dostatečně vyvinutou psychickou obranu. Zatímco člověk, který vás označil za trapného, nebo vám svým jednáním dal najevo, že jste trapní (třeba tím, že se nesmál našemu vtipu), na své hodnocení zpravidla brzy zapomene, vás může negativní hodnocení pronásledovat dlouho. Můžete na základě vzniklé emoce dělat věci, které byste bez onoho výroku či náznaku nedělali. Jen si vzpomeňte, kolika lidem jste ve svých představách ublížili za to, co o vás řekli.

Proti nálepce „trapák“ se lze bránit několika způsoby. Můžeme poznámku přejít, můžeme zareagovat agresivně nebo se s tím zkrátka smířit. Dnešní doba však nabízí ještě jednu naprosto bezkonkurenční obranu – když nebudete nikam chodit, nebude vás mít kdo označkovat. A tak spousta především mladých mužů sedí doma u počítače, hraje on-line hry, chatuje, programuje či cokoli jiného, protože se bojí vyjít ven do toho drsného a nemilosrdného světa, kde je kdokoli může označit za trapáka. Skutečný život je zkrátka nebaví.

Pro tyto muže mám bohužel špatnou zprávu. Ani budete nejlepší ve WoWku či Lineage, v reálném životě vám to nepomůže. Stále budete trapáci, avšak s malým rozdílem. Zatímco během studentských let je trapnost poměrně běžná, v pozdějším věku se na vás lidé budou dívat skrz prsty. Nejenom, že svůj problém s nízkým sebevědomým a špatným přijímáním kritiky nevyřešíte, ale ještě si jednoho dne budete nadávat.

Trapnost a nuda

Co je lepší? Být trapný nebo nudný? Pokud se ptáte, jak spolu tyto dvě věci souvisí, tak vězte, že hodně. Trapný člověk je aktivní. O něco se pokouší, ale okolí mu dává najevo, že se pokouší špatně. Nudný člověk je pasivní. Nechce se mu něco dělat nebo vymýšlet. A nikdo ho moc nekritizuje.

Takže zatímco trapný člověk zpravidla přestane být trapný, jakmile začne více uvažovat nad svým chováním, nudný člověk bude stále nudný. A to je dost zásadní rozdíl. Nehledě na to, že trapnost je mnohdy relativní. Uveďme si příklad.

Chodíte do music clubů tancovat? Znám spoustu lidí, která říká, že do takových podniků chodí zásadně trapáci. Šampóňáci, fiflenky apod. Důvod, proč to tito lidí říkají, netkví v tom, že by všichni návštěvníci music clubů byli trapní. Problém tkví v lidech, kteří takto nálepkují všechny návštěvníky music clubů. Buďto jsou natolik nudní, že se sami neodváží do takového klubu jít a mají předsudky, nebo je tam samotné někdo označit za trapáky, protože neumí tancovat.

Samozřejmě, že jsem příklad hodně zjednodušil a existují i skutečně místa, kam rozumný člověk nevkročí. Domnívám se však, že většina kritiků je jednoduše příliš nudná na to, aby zkusila a poznala zábavu typu tanec.

Trapnost a vtipnost

Kdybych se zeptal deseti lidí, zda je lepší být trapný nebo vtipný, minimálně devět lidí by odpovědělo, že je lepší být vtipný. Ale je tomu skutečně tak? Z hlediska balení žen totiž často vítězí trapnost nad vtipností.

Představte si situaci, kdy jste s několika kamarády a mimo jiné i se ženou, která se vám líbí, v podniku. Sršíte vtipy, všichni se vám smějí a říkají, jak jste vtipný. Idylka, že? Jenže než se dohrabete k tomu začít si něco se ženou, která se vám líbí, objeví se zničehonic její kamarád, který se vám vůbec nezamlouvá. Chvilku se se ženou baví a viditelně vůbec není vtipný. Ba naopak plácá blbosti a ještě se vám zdá, že se vám jí snaží sbalit. Takovej trapák jí přece nezíská, říkáte si. A o týden později se dozvíte, že spolu ti dva chodí.

Víte, zjistil jsem zajímavou věc. Na vtipné muže pouze kvůli vtipnosti ženy neletí. Mnohem víc letí na muže, kteří jsou aktivnější a nebojí se jít do akce. Bez ohledu na to, zda jsou trapní nebo ne.

Komentáře

Bez nadpisu
 od autora hyperslon

    "Naopak, trapák dokonce mnohdy získá ženu, na kterou nemá ani ten nejvtipnější chlápek."

    - To zní moc pekně a dokonce já tomu i věřím že by se to mohlo stát, ale opravdu si nedokážu představit jak by to ten trapák dokázal...


    "Domnívám se však, že většina kritiků je jednoduše příliš nudná na to, aby zkusila a poznala zábavu typu tanec."

    - Je to pravda, ale existuje i další možnost: Člověk se odváží a jde na taková místa ten tanec vyzkoušet, jde jednou, dvakrát... už to zkouší po desáté a pořád mu to nejde a je spíš za trapáka, ale je chlap a nevzdává to.. Na po třicáte, když mu to stále nejde a je za trapáka to zabalí a z toho důvodu na taková místa prostě nechodí a nepomůže mu "sebrat odvahu a zkusit poznat zábavu typu tanec".

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      ad 1: Je to úplně jednoduše dáno úhlem pohledu. Pokud ty budeš v kůži onoho vtipálka s cílem dostat ženu, bude ti připadat jakýkoli pokus jiného muže trapný (nehledě na to, že onen muž může být klidně protřelý svůdník, který přesně ví, co dělá).

      Důležité je, že nemá cenu být za každou cenu ten nejlepší či nejvtipnější, ale nebát se dát najevo zájem o ženu, přibližovat se jí.

      ad 2: Ano, samozřejmě je více možností. Proto uvádím spojení "většina kritiků".

      Na druhou stranu je pravdou, že atmosféru tanečního klubu si můžeš vychutnat, i když zrovna netancuješ. Také můžeš shlédnout nějaká videa o tanci na YouTube a učit. Nebo říci kamarádkám, ať ti s tím pomohou apod.

      Upřímně, jen blázen nebo extrémní tvrdohlavec by šel 30x do klubu tancovat, kdyby pokaždé dopadl stejně špatně a nebavil se.

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora History

    Pěkný článek. I když z něj mám trochu pocit, že je to názor proti názoru, který říká, že holky letí nejvíc na tzv alfy, vedoucí skupiny, prostě ty, co jsou středem pozornosti a pro ženu je riziko, že on si může holky vybírat. Přece jen některé chtějí mít opravdu pocit, že "vyhráli" toho nejlepšího a ne nějakýho šmudlu.

    Ale je víc typů holek, tedy i takové, které přijmou raději někoho, kdo se vrhne ihned do akce, i kdyby měl být trapný.

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      Problematika alfy / bety je mnohem složitější, než si myslíš. Trochu ti to přiblížím.

      Alfa muž obecně přitahuje asi 30 % žen, a to ještě pouze v určitých částech cyklu (na druhou stranu cyklus ovlivňuje v tomto ohledu i zbývajících 70 % žen). Tyto ženy o sebe více dbají, líčí se, vyzývavěji se oblékají, chodí často do klubů a preferují krátkodobé vztahy.

      A na co se primárně zaměřuje pickup? Na ty nejkrásnější ženy, nejlépe vyzývavě oblečené, preferující krátkodobé vztahy, které strašně rádi balíme v klubu. Takže pickup se zaměřuje pouze na menšinu žen, u nichž platí, že být alfou se skutečně vyplatí. Bohužel, v reálném životě a dlouhodobém vztahu se ti spíše vyplatí být sebevědomým betou.

      Navíc pamatuj, že alfu nedělá pouze vystupování, ale také tvůj tělesný vzhled.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora ax

        Krásný opis vypatlaných slepic.
        Jinak místo toho "bohužel" bych napsal spíše "naštěstí".

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora RaShCZ

          Ono "bohužel" platí spíše pro Faitha, pokud již věnoval čas a energii pro hledání či rozvíjení své alfa stránky.

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re:
           od autora History

            S tou jsem nikdy takové problémy neměl, naštěstí jsem nějaké alfa stránka podědil. Věřím že ty beta se rozvíjejí snadněji, stačí si je uvědomovat.

            Reaguj na tento komentář
            Re: Re: Re: Re: Re:
             od autora RaShCZ

              Tak to ani náhodou. Podle mě je pro svádění mnohem jednodušší uvědomovat si alfu, než rozvíjet betu. I beta se musí umět prosazovat, má-li být úspěšný. A narozdíl od alfy k tomu nemá tolik předpokladů.

              Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Reaper

    Eh, celý článek to bere za úplně špatný konec. Promiň, Rashi.

    Každý, kdo chce být úspěšný, musí vycházet z předpokladu, že je nej a ostatní jsou pro něj bezvýznamný křoví/lůza.
    Rozhodí někoho z vás, když na vás nějaký bezdomovec na ulici bude pořvávat, že je hovado a trapák ? Asi ne, že. Spíše se tomu zasmějete.
    Proč tedy někoho rozhodí, když mu nějaký blbec, kterých chodí po světě mraky, řekne, že je trapný ? Proč ?


    Vezměme za příklad poznámku k iPhonu z článku.
    Jednak v normální společnosti, se ten, kdo pronese tuto poznámku, dostatečně ztrapní i bez vašeho následného přičinění.
    A jednak máte mraky způsobů jak ho setřít i pokud se touto poznámkou snažil zapůsobit na holku, která zrovna normální není (a vy ji přesto chcete ten večer aspoň ojet). Tedy pozor, následné řádky jsou určeny jen ke specifickým situacím, pokud byste toto pronesli ve společnosti normálních lidí, budete vypadat jako pitomci oba.
    Tj. pokud se nacházíte třeba v přítomnosti zlatokopky/diskok*ndy:
    "Ty si myslíš, že když s sebou budeš tahat iPhone, že budeš vypadat jako boháč, viď ? To je roztomilý. Je mi jasný, že kdybysme šli k bankomatu, budu mít na účtu minimálně o jeden řád vyšší částku, než máš ty."
    Pokud se nacházíte v přítomnosti holky z baru:
    "Když já nemám potřebu kompenzovat délku svého penisu iPhonem."
    atd..

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      Chápu tvé námitky, nepatříš do cílové skupiny článku.

      Vezměme si muže, který se straní společnosti, například zmiňovaného pařana. Pokud mu řekneš, že si o sobě musí myslet, že je nej a všichni ostatní jsou lůza, jeho situaci moc nezlepšíš. Pokud skutečně nějakým zázrakem nabyde sebevědomí, objeví se u něj syndrom "I´m too cool for that...", což rozebíral Stealth na CSD Konferenci 2009.

      Jednoduše řečeno, dotyčný se bude dál stranit společnosti a nesnažit se ne proto, že by se cítil trapně, ale proto, že bude ostatní považovat za opravdovou lůzu, kvůli níž se nemá cenu namáhat (tedy nemá cenu ani oslovovat ženy, protože mi nesahají po kotníky či si je všechny mohu zaplatit v bordelu). Než si uvědomí, že tudy cesta nevede, může to trvat pár měsíců či let.

      Oproti tomu cesta, kterou prezentuji v tomto článku, říká, že i trapný člověk dokáže dospět k cíli, pokud je aktivní. Nemusíš opovrhovat ostatními, aby s tebou žena něco chtěla mít.

      Reaguj na tento komentář
      Bez nadpisu
       od autora buddy

        RaSh:
        Zajímavý a pěkně napsaný článek na poměrně netradiční téma.

        Jen bych měl jednu poznámku k tomu, co píšeš v reakci na diskuzi:
        Pokud mu řekneš, že si o sobě musí myslet, že je nej a všichni ostatní jsou lůza, jeho situaci moc nezlepšíš. Pokud skutečně nějakým zázrakem nabyde sebevědomí, objeví se u něj...atd.

        ...tady bych upozornil na jednu dost podstatnou nepřesnost...A sice...člověk, který si o sobě myslí, že je nej a všichni kolem něj lůza, není sebevědomý[S03]...Pro někoho s takovým smýšlení existuje celá řada označení, jejichž význam je od významu slova sebevědomí značně odlišný...:o)

        Reaguj na tento komentář
        Bez nadpisu
         od autora RaShCZ

          Ano, máš pravdu. Nemusí jít vždy nutně o sebevědomí. Jinak díky za pochvalu.

          Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora buddy

      Každý, kdo chce být úspěšný, musí vycházet z předpokladu, že je nej a ostatní jsou pro něj bezvýznamný křoví/lůza.

      ...ne, k tomuhle opravdu není co dodat. Jakýkoliv komentář by to jen kazil...[S08]

      Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora Nick Riviera

      "Každý, kdo chce být úspěšný, musí vycházet z předpokladu, že je nej a ostatní jsou pro něj bezvýznamný křoví/lůza." - Tak tohleto opravdu k úspěchu nestačí. Znám několik namyšlených týpků (i holek), kteří se nesou jak h0vno na palici, a přesto o ně nikdo nezavadí ani pohledem. Tak jednoduché to prostě není.

      Reaguj na tento komentář
      Bez nadpisu
       od autora buddy

        NickRiviera:
        No, v tomhle bych s tebou tak úplně nesouhlasil:o) Naopak, já myslím, že existuje skupina holek, které na takovéhle týpky letí...jen jde o to, jaké to jsou holky...

        Já se tomuto Reaperovu dalšímu "skvostnému" výroku musím zasmát hlavně proto, jak si jím krásně protiřečí. Na jednu stranu tu v poslední době stále hlásá, jak jeho zajímají jen nadprůměrně inteligentní holky a každou, která jeho originálním měřítkům "superinteligence" nevyhovuje, tradičně schazuje a uráží...a na druhou stranu tu propaguje styl vystupování, nebo i jen vnitřního smýšlení (např. v tomto svém výroku o tom, jak být úspěšný), na který letí jen vypatlané pipky, které si vedle takového týpka připadají děsně zajímavé.
        Napak...rozumné a inteligentní ženské se takovýmhle typům obloukem vyhýbají...protože takové ví, co se skrývám pod takovým rádobychlapáckým obalem...

        Reaguj na tento komentář
        Re:
         od autora buddy

          ...oprava...naopak a skrývá...:o)

          Reaguj na tento komentář
          Bez nadpisu
           od autora RaShCZ

            Já ti nevím, buddy, ale docela musím s Reaperem souhlasit. Sice to mohl napsat diplomatičtěji, třeba "každý, kdo chce být úspěšný, musí mít dostatečně vyvinuté sebevědomí", ale to by pak nebyl Reaper. [S07]

            Rovněž souhlasím s tím, že toto není jediná podmínka úspěchu, avšak osobně ji považuji za dost zásadní. Většina žen chce dominantního sebevědomého muže.

            Reaguj na tento komentář
            Bez nadpisu
             od autora buddy

              RaSh:
              Ano, já také souhlasím s tím, že většina žen chce sebevědomého muže. To je v pořádku. Ale do skutečného sebevědomí nepatří jen věřit sám v sebe...ale i to nedávat své přesvědčení o své nadřazenosti najevo tím, že všechny kolem budu považovat za lůzu.

              Přece...to, že si musím přesvědčení o tom, jak jsem nej, posilovat tím, že budu všechny kolem považovat za póvl, je právě ukázka malého sebevědomí...[S03]
              Pokud navíc toto své přesvědčení nebudu držet jen ve své hlavě, ale budu se podle něj k druhým i chovat, jsem navíc sobecký slaboch...

              Co píšeš ty, tedy: každý, kdo chce být úspěšný, musí mít dostatečně vyvinuté sebevědomí, je přece něco zásadně odlišného od: Každý, kdo chce být úspěšný, musí vycházet z předpokladu, že je nej a ostatní jsou pro něj bezvýznamný křoví/lůza.

              To nemá nic společného s diplomatičtějším vyjádřením...to má co společného právě s rozdílem mezi slušným a sebevědomým chlapem, a tím, co zde tradičně předvádí Reaper...

              Reaguj na tento komentář
              Re:
               od autora RaShCZ

                OK, lehce ti to vysvětlím. Konstatování od Reapera a ode mě se liší tím, ke komu je vztahuješ. Zatímco Reaper ho vztahuje na okolní lidi, já ho vztahuji na sebe, jakožto jednu konkrétní osobu.

                Co se stane, když to, co jsem napsal, převedu rovněž na okolní lidi? [I]Každý, kdo chce být úspěšný, musí vycházet z předpokladu, že je ve společnosti nejlepší (v čemkoli).[/I] A co si myslí člověk, který je dle svého názoru nejlepší, o ostatních lidech? Že jsou bezvýznamná lůza. [S04]

                Takhle to zkrátka je, buddy. Neber si to nějak špatně, z psychologického hlediska takový stav značí vyzrálou osobnost. Ale o tom by ti zase mohl povědět více třeba Eivind...

                Reaguj na tento komentář
                Bez nadpisu
                 od autora buddy

                  RaSh:
                  A ty používáš tento způsob myšlení...?

                  Jako...tvé články se mi líbí právě proto, že, podle mého názoru, dávají návod na to jak se stát skutečně sebevědomým...
                  ...naopak styl uvažování "já jsem nejlepší a vy všichni kolem jen lůza" je podle mě jen trapná parodie na sebevědomí.

                  Reaguj na tento komentář
                  Re:
                   od autora RaShCZ

                    Samozřejmě, že ano. A věř nebo ne, ale hodně lidí mě právě kvůli tomu nemůže vystát. [S04]

                    On rozdíl mezi skutečným sebevědomým a jeho parodií není zas tak velký. Skutečně sebevědomý člověk si kromě svých předností uvědomuje i své slabiny (v ideálním případě na nich i pracuje), kdežto člověk, který si hraje na sebevědomého, si myslí, že je nejlepší naprosto ve všem. Nicméně projevy jsou velmi podobné.

                    Reaguj na tento komentář
                    Bez nadpisu
                     od autora buddy

                      RaSh:
                      Aha...tak jak koukám, Reaperův styl se ujal a šíří se dál...[S02]

                      No nic...asi je čas pochopit, že jít hlavou proti zdi nemá smysl. Já si dál zachovám své názory a přesvědčení...protože, jak jsem si ověřil, se naštěstí nevylučuje setrvávání na nich a schopnost zaujmout skutečně kvalitní holky...

                      ...tak je radši jdu nadále poznávat, než se tu zbytečně dohadovat[S03]

                      Reaguj na tento komentář
                      Re:
                       od autora RaShCZ

                        Gratuluji k objevům a přeji hodně úspěchů. [S07]

                        Reaguj na tento komentář
            Re:
             od autora Reaper

              Ale tak ho nech, když ho to baví. Já to teda přepíšu tak, aby tomu rozuměl i náš Budík:
              "Pokud ti někdo řekne, že si trapný/blbý/jakýkoli a ty to začneš rozebírat nebo to jakkoli řešit, si blb."

              to Nick Riviera:
              A já jsem někde napsal, že to je jediná podmínka, co stačí k úspěchu nebo co ? Někde jsem psal něco o tom, že se před ostatníma máš nýst jako páv ?


              "výroku musím zasmát hlavně proto, jak si jím krásně protiřečí. Na jednu stranu tu v poslední době stále hlásá, jak jeho zajímají jen nadprůměrně inteligentní holky a každou, která jeho originálním měřítkům "superinteligence" nevyhovuje, tradičně schazuje a uráží..."
              Opět úpřesním tvůj žvást vycucaný z prstu. Pro sex, pobavení, či cokoliv jinýho mi stačí, aby holka byla hezká a měla ráda sex. Pokud ji chci i pro vážný vztah je nutné, aby splňovala těch kritérií více.
              Holké, které nevyhovují mým měřítkům "superinteligence" neschazuji ani neurážím, to sis zas vycucal bůhví odkud. Jestliže např. napíšu, že holka, která se nechává od kluka zvát a nespí s ním je vypočítavá mrcha, není to dle mého urážka, nýbrž konstatování faktu.

              " na druhou stranu tu propaguje styl vystupování, nebo i jen vnitřního smýšlení na který letí jen vypatlané pipky"
              Jako panic to máš potvrzené, viď ? Jinak bys to sem určitě nepsal ...

              Jinak mně to za to nestojí, ale co se týče protiřečení, trpěliví jedinci tu od tebe na fóru můžou najít asi 10 plus příspěvků kde tučným písmem a s pompou tobě vlastní deklaruješ, jak na mě už nikdy nebudeš reagovat. [S04]

              Reaguj na tento komentář
              Re: Re:
               od autora karel

                tak napávit by ses teda měl, když deš do akce!!!

                Reaguj na tento komentář
              Bez nadpisu
               od autora buddy

                Reaper:
                Aha...takže Pokud ti někdo řekne, že si trapný/blbý/jakýkoli a ty to začneš rozebírat nebo to jakkoli řešit, si blb je podle tebe jen jiné vyjádření hlášky Každý, kdo chce být úspěšný, musí vycházet z předpokladu, že je nej a ostatní jsou pro něj bezvýznamný křoví/lůza...[S04]

                ...co dodat...Jako, já tě samozřejmě chápu...z tvé věty o tom, jak ostatní považuješ za lůzu se holt musíš nějak vykroutit, když ti došlo, cos to vlastně plácnul...[S08]

                Jinak...Pokud ti někdo řekne, že si trapný/blbý/jakýkoli a ty to začneš rozebírat nebo to jakkoli řešit, si blb....s tím samozřejmě souhlasím, proč ne.

                O tvém bezdůvodném urážení rozumných a slušných holek zde na webu prostě nehodlám diskutovat...Každý, koho zajímají fakta, si to na diskuzích může přečíst sám, černé na bílém...příkladů je nespočet...

                Ano, znovu opakuju, že na tvůj styl, který zde předvádíš, nenaletí žádná inteligentní holka...Právě proto, že je inteligenní...[S07]
                Nejde o mě a mé názory...jde o strohou logiku.

                Jestliže např. napíšu, že holka, která se nechává od kluka zvát a nespí s ním je vypočítavá mrcha, není to dle mého urážka, nýbrž konstatování faktu.
                ...né, to je nesmysl. Vypočítavá mrcha je ta, která si před klukem na něco hraje, přetvařuje se, aby ho okecala, on jí na to naletěl a ona se mohla nechat vydržovat.
                Holka, která s klukem nespí, si na nic nehraje...prostě s ním nespí:o) A jestli kluk chce holku, která s ním bude spát a zůstává přitom s tou, která s ním nespí...tak pak holka není vypočítavá mrcha, ale kluk je vůl...[S04]

                Reaguj na tento komentář
                Re:
                 od autora Archeopteryx

                  Jenže přetvařuje se prakticky každá, jedině profesionální sexuální pracovnice otevřeně sdělují svůj status, co od nich chlap může čekat a co ho to bude stát. Že je kluk vůl nic neomlouvá. Skutečně férový člověk nezneužije cizí slabost. Proč myslíš že si ti kluci nechávají takové věci líbit? Právě proto, že jsou klamáni, jinak by až na výjimky samozřejmě nešli tak lehce na ruku.

                  Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora white

        Nicméně často tomu tak skutečně je. Samozřejmě ne každý si toto chování může dovolit, ale jistě každý zná ze svého okolí dost příkladů, kdy to evidentně slaví úspěch.

        Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora white

      AD bezdomovci:
      Profesně se s nimi občas blíže potkávám a obvykle na nikoho na ulici nepořvávaj a pokud ano(velmi nepravděpodobné), mají k tomu důvod, to jsou lidé vycvičení k přežití v extrémních podmínkách a vyznají se- jinými slovy na úspěšného sebevědomého člověka řvát nebudou, i když v sobě budou mít pár promile brzdové kapaliny DOT 4. Píšu to jen na okraj, se sváděním to až tak nesouvisí.

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora lak

    Navíc pamatuj, že alfu nedělá pouze vystupování, ale také tvůj tělesný vzhled.
    telesny vzlad ? ako existuju prvky ktore robia cloveka alfou , ktore to su diki za info

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      Například (a hlavně) rysy obličeje, dále tělesná stavba apod. Detailněji se tím bude v brzké době zaobírat článek od lazy-boye.

      Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora ax

      Především držení těla, to je taky jedna z věcí, kterou můžeš trénonkem ovlivnit.

      Reaguj na tento komentář
Otazníky
 od autora Moon

    Rashi, musím pochválit, vzal sis na paškál zajímavé téma. [S03]

    Jak se bránit nálepce trapáka? Tak že nikam nebudu chodit. To mě pobavilo, boohužel je to ovšem smutná realita. Znám spoustu kluků, kteří nic nedělají a zbomibilizují se teprve až když se ta holka objímá s jiným. Jsem názoru, že každý ze svůdníků začínal jako "trapák" nebo "hloupý moula" apod.

    Nechápu jak myslíš tuto větu: Zatímco během studentských let je trapnost poměrně běžná, v pozdějším věku se na vás lidé budou dívat skrz prsty.

    A jak to je s tou aktivitou, kterou zmiňuješ na konci? Tady mám někdy problém, buď se příliš snažím nebo nechám šanci uniknout a pak jsem naštvaný.

    Reaguj na tento komentář
    Re: Otazníky
     od autora RaShCZ

      Děkuji za pochvalu. [S07] Upřímně tenhle článek vzniknul hned ze tří inspirací, dvě jsi odhalil.

      Onu větu myslím tak, že během studia je vcelku běžné testování okolí včetně reakcí žen na tvé podněty. Spousta mužů sbírá své první zkušenosti se ženami a chovají se upřímně ne moc logicky. Pokud strávíš školní léta zalezlý doma u počítače, budeš muset začít s navazováním vztahů později. A to i se všemi omyly. Lidé nemají moc rádi zamrzlé puberťáky.

      Aktivitu myslím v tom smyslu, že se o něco snažíš. Možná málo, možná moc, ale obojí je lepší než nic.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re: Otazníky
       od autora Moon

        A prozradíš tu třetí?? [S04]

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re: Otazníky
         od autora RaShCZ

          Zkoušel jsem dvě medoty na tutéž ženu. Trapnost napoprvé (ve smyslu aktivní přístup, který zbytek shledával trapný), vtipnost napodruhé (pasivní, avšak vtipný přístup).

          Výsledek z prvního kola - polibek a pozvání na další schůzku (od ženy).

          Výsledek z druhého kola - nic.

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re: Otazníky
           od autora Moon

            Můžeš tu zkušenost blížeji popsat, co jsi konkretně udělal a jaká byla reakce?

            Reaguj na tento komentář
            Re: Re: Re: Re: Re: Otazníky
             od autora RaShCZ

              Nemůžu. Psal bych to hodinu a úplně zbytečně, protože o tom chystám článek (tedy resp. ne přímo o tom, ale o technice, kterou jsem použil).

              Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re: Otazníky
           od autora karel

            a tos zkoušel na tutéž současně? asi sotva .... ona teda nemohla být spontání, když jsi přišel podruhé, ale s jinou metodou, že? je to spíš teoretický konstrukt než realita

            Reaguj na tento komentář
            Re: Re: Re: Re: Re: Otazníky
             od autora RaShCZ

              Jak jsem psal - na první schůzce "trapný" přístup, na druhé "vtipný" přístup. Tedy šlo o tutéž ženu.

              Představ si, že jsi ve společnosti lidí, něco jim řekneš a strhneš tím na sebe pozornost (negativní je lehčí). Pokud se to stane mně, tak začnu být velmi aktivní a komunikovat s ostatními, postupně téměř výhradně s vyhlédnutou ženou (psychická izolace), na zbytek skupiny nedbám. To byla první "trapná" schůzka.

              Druhá "vtipná" schůzka už byla pouze mezi mnou a ženou. Nešlo při tom o jinou metodu, zkrátka jsem si na oné schůzce hrál na rádobyvtipného chlapíka s cílem zjistit, jak bude žena reagovat. Samozřejmě čekala jiné chování a snažila se i navázat na první setkání, nicméně všechny její pokusy jsem převáděl do vtipu. Výsledkem bylo opadnutí jejího zájmu (nikoli ztráta - žena se mě ještě snažila kontaktovat, ale už mě nikam nezvala).

              Reaguj na tento komentář
              Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otazníky
               od autora Moon

                To je můj případ, už hodněkrát jsem strhnul na sebe pozornost, celkem engativně. Jenže jak se to dělá?

                Reaguj na tento komentář
                Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otazníky
                 od autora RaShCZ

                  Začneš se chovat jako trapák. [S04]

                  - prosazuješ opačný názor než většina skupiny
                  - uděláš něco výrazného a při tom ve skupině neakceptovaného
                  - někdo ze skupiny na tebe udělá narážku a ty toho využiješ k prvnímu bodu (to je nejjednodušší)

                  Reaguj na tento komentář