Ztratila zájem? Zjistěte proč!

Když získáme od ženy bez problémů kontakt, teoreticky by měla bez problémů proběhnout i následující pozvání a schůzka. Jenže tak to ve skutečnosti není. Mezi získáním kontaktu a skutečnou schůzkou se může odehrát spousta věcí. Stejně tak jako mezi jednotlivými setkáními.

Proč o vás ženy ztrácejí zájem? 

Žena se vám právě podruhé vymluvila na nedostatek času, i když se vám rande s ní zdálo naprosto v pořádku. Zeptáte se tedy svůdníků, v čem je podle nich problém. Výsledek? Dozvíte se hned několik odpovědí. První svůdník bude trvat na tom, že jste v ženě nestihli vybudit dostatečný zájem, druhý vám napíše, že žena zkrátka nebyla ta pravá pro vás, protože jí nesedl váš postup. Třetímu se nebude zdát, kam jste ženu na rande vzali, a čtvrtý vám řekne, že jste ženě nedali ruku mezi nohy, takže vás přece nemůže chtít. Kdo má podle vás pravdu? Všichni a zároveň nikdo.

Pokud vás žena odmítla, není to zpravidla kvůli jednomu konkrétnímu důvodu, ale kvůli špatnému postupu celkově.

Každá žena má svoji představu o tom, jak by mělo pozvání na rande či následná schůzka probíhat.

Problém je, že u žen přibližně do třiceti let se jejich ideální představa a ideální reálné rande dost odlišují. Puberťačka vám moc ráda vylíčí, jak by chtěla jít na večeři do luxusní restaurace a večeřet při svíčkách za zvuku romantické hudby. Když budete chtít všechno přesně takto podstoupit a pozvete ji do luxusní restaurace na tříchodovou večeři, pravděpodobně vaše pozvání odmítne, protože buď zjistí, že „nemá co na sebe“, nebo ji jednoduše budete připadat divní. V horším případě do restaurace skutečně půjde a bude se neuvěřitelně nudit. Zda bude druhá schůzka těžko říct. A pokud ano, kam asi bude chtít vzít tentokrát? 

Mladší ženy vám neumí říct, co je pro ně ve skutečnosti nejzajímavější. Důvod je prostý – žena je ovlivněná médii a sociálním prostředím. Chce to, co je popisováno jako nejlepší bez ohledu na reálnou zkušenost.

Proč ztratila zájem

Nyní se podíváme na dvě konkrétní situace a to, co se v nich může zvrtnout.

1. Číslo jste získali bez problémů, ale žena odmítá pozvání na schůzku

Na vině mohou být v tom nejširším pojetí dvě příčiny. Tou první jsou vnější vlivy, které nemůžeme ovlivnit. Dejme tomu, že jsme získali číslo od zadané ženy. V baru byla v dobré náladě, zaflirtovala si, dala nám na sebe kontakt. Jenže další den si uvědomí, že již přítele má a nechce jej podvádět. Protože však neumí jednat přímo, bude se vymlouvat na práci, studium apod.Pokud taková situace již nastane, tak ji neovlivníme. Můžeme jí ale předcházet tím, že nebudeme chtít kontakt po ženách, které jsou viditelně v náladě.

Druhým, a nutno dodat, že mnohem častějším problémem, je špatná komunikace. Co tím mám na mysli – získali jste od ženy číslo a z nějakého důvodu ji voláte až za týden. Ona si však tuto prodlevu špatně vyloží a dá vám košem. Nebo opačně, ženu kontaktujete pouze několik hodin po získání čísla a snažíte se s ní domluvit schůzku hned na další den. Příliš na ni tlačíte, což si žena opět vyloží negativně. A máte smůlu.

Pod špatnou komunikaci patří i další důvody možného odmítnutí. Například jste ženě místo zavolání napsali SMS, na což ona reagovala svojí zprávou. Vy jste povzbuzení odepsali a opět odpověď. Takto můžete pokračovat, dokud ženu nepřestane bavit si s vámi psát. A rovněž máte smůlu. Ztratili jste nádech tajemna, nedokážete jí po haldách SMS ani pozvat. Místo SMS si rovněž můžete dosadit ICQ, chat či podobné věci.

Některé ženy vás mohou odmítnout dokonce z toho důvodu, že při pozvání volíte špatná slova či tón hlasu. Žena těžko přijme pozvání od někoho, kdo jí zní nesympaticky.

Všimněme si, že všechny tyto chyby, které dohromady tvoří pravděpodobně většinu důvodů odmítnutí schůzky ženou, patří do jedné kategorie špatné komunikace. Všechny lze navíc potlačit tréninkem.

2. Byli jste s ní na schůzce a vše vypadalo dobře. Nyní ale žena další schůzku odmítá

V této situaci stále platí obě příčiny zmíněné výše, tedy vnější vlivy a špatná komunikace. Nutno dodat, že s každou uskutečněnou schůzkou se jejich vliv snižuje. Místo toho nastupuje třetí příčina, kterou je nezvládnuté rande.

Jak jsem zmínil v první části článku, mladší ženy nedokážou říci, jak by mělo jejich rande vypadat. Stejně tak nejsou schopny říci, jak bychom se měli na rande chovat, ani kde by to rande mělo být. Proto pokud se budete při plánování rande řídit radami mladších žen, pravděpodobně to neskončí dobře.

Váš postup na schůzce se ženou by měl spočívat v neustálém mírném zvyšování napětí mezi vámi, jinak řečeno ve snižování vzájemné tělesné vzdálenosti. Je to obdoba onoho rituálního tance, který jsem popisoval v článku „Při svádění postupujte nepřímo“. V čem tedy mohou být spočívat chyby vašeho postupu?

Nejčastější příčinou je nezvyšování napětí. Nenuceně si se ženou povídáte, ideálně ještě přes desku stolu. Ženu se nepokusíte pohladit, chytnou za ruku či políbit. Takové rande ženu nebaví.

Další součástí může být nevhodné chování během rande. A tím nemyslím pouze nechutnosti typu říhání či ucházení plynů, ale rovněž také nesebevědomé chování či nesplnění očekávaného chování. Jedním z typických rysů nesvědomého chování je nerozhodnost. Nevíte, který stůl vybrat, bojíte se někam jít a podobně. Nesplnění očekávaného chování je spíše záležitost starších žen. Žena může očekávat, že jí jako správný gentleman podržíte dveře či usadíte na židli.

Dále je tu špatná konverzace. Nemusíte mluvit pořád vy, nemusíte se vychloubat, nemusíte mluvit jak dlaždič, a rozhodně se nemusíte bavit o počasí, práci či škole či o bývalých partnerech.

Pravděpodobně bychom mohli nalézt stovky dalších důvodů, které mohou pokazit schůzku se ženou. Vždy je to ale důsledek nezvládnutého přístupu nebo problémů na straně ženy. Myslete na to, s jakou ženou na rande jdete, a co od vás asi bude očekávat. Žena s vysokou školou, kterou jste potkal v muzeu, pravděpodobně bude požadovat trochu vyšší úroveň konverzace a jiný přístup v nonverbální komunikaci než prodavačka.

Když se s vámi žena po schůzce odmítá domluvit na další, přemýšlejte, kde jste udělali chybu a příště se jí vyvarujte.

Komentáře

Bez nadpisu
 od autora ax

    Hihi
    Proto, pokud se budete při plánování rande řídit radami mladších žen, pravděpodobně to neskončí dobře.
    A pak se někdo diví, když se tu na seriál rad puberťačky snesla kritika, když ty rady byly klukům spíš ke škodě [S08]

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora OffTopic:))

      2 ax: hihi k ranu ma fajne rozosmialo[S03]

      inak fajn clanok, podla mna z toho kludne mohol byt 2-3 dielny serial.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora RaShCZ

        A co bys v tom serialu chtel probirat?

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora OffTopic:))

          napriklad najcastejsie chyby, rozne typy ako ozvlastnit tu schodzku, rozoberanie co ktora zena ocakava.

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re:
           od autora RaShCZ

            OK, popremyslim nad tim. [S03]

            Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Nataly

    Dovolím si doplnit k uvedeným bodům ještě po jedné variantě:

    1) Slečna vám dala kontakt, protože jste na ni tlačili a pro ni to bylo nejjednodušší východisko ze situace. Od začátku neměla v úmyslu s vámi někam jít.

    2) Slečna šla na schůzku, protože vás chtěla víc poznat. Neudělali jste absolutně nic špatně, ale slečna dospěla k názoru, že se k sobě nehodíte. Mohlo jít o jiný pohled na svět, odlišné zájmy, životní styl - něco co slečna vnitřně vyhodnotila jako neslučitelné, i kdyby vám celý večer přikyvovala a vypadala, že se baví.

    Tohle se týká hlavně slečen, které nemají rády přímý konflikt a raději volí nepřímá řešení.

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      Diky za doplneni. Vyjadrim se k tomu.

      Ad 1) V takovem pripade zena nemohla zajem ztratit, protoze zadny nemela. [S04] Je to mimo tema clanku.

      Ad 2) Pokud se tohle stane, tak casto je tenhle pocit oboustranny. Ale jinak mas samozrejme pravdu, stat se to muze a chyba v tom nehrala roli.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora ax

        S ad 2) tedy nesouhlasím, naopak je tenhle pocit většinou jednostranný, holka si říká tak to nikdy a kluk má pocit, jak je to v pohodě a pak se strašně diví. Vždyť přesně o tom je tu v diskuzi většina dotazů, kluci často nedokážou odhadnout, jak co holka bere, neumí řeč těla, nechápou náznaky. Nataly má pravdu.

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora RaShCZ

          Nesouhlasim. Nataly uvedla priklad, kdy si dotycni nevyhovuji kvuli charakterovym vlastnostem. Tys jeji poznamku generalizoval na v podstate jakoukoli situaci, kdy se dalsi rande nekona. Kdyby toto platilo, tak je tento clanek a sto dalsich naprosto k nicemu. To, ze kluk neumi reagovat na signaly zeny podle me spada pod kategorii nezvladnute rande.

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re:
           od autora ax

            Ale prdlačky. Zařazovat si to můžeš kam chceš, ale vůbec nic to nemění na tom, že se jedná pořád jen o to, co psala Nataly výše - "Neudělali jste absolutně nic špatně, ale slečna dospěla k názoru, že se k sobě nehodíte. Mohlo jít o jiný pohled na svět, odlišné zájmy, životní styl - něco co slečna vnitřně vyhodnotila jako neslučitelné, i kdyby vám celý večer přikyvovala a vypadala, že se baví". Důležitá je především ona poslední věta. Toto rozhodně není situace, kdy by byl pocit oboustranně rozpačitý, naopak kluk má zpravidla pocit, jak se slečna bavila a řeší "záhadu", proč s ním dotyčná nechce na další rande. O tom je to od začátku a ničem jiném.

            Reaguj na tento komentář
            Re: Re: Re: Re: Re:
             od autora RaShCZ

              Ovsem stejne tak Nataly pise, ze jsi neudelal absolutne zadnou chybu. To, zes nedokazal vycist rec tela zeny ci ovlivnovat svoji, je chyba jak vrata. [S08]

              Reaguj na tento komentář
              Re: Re: Re: Re: Re: Re:
               od autora Klára

                V této kauze se přikláním k názoru Rashe. Pokud by dotyčný kluk v průběhu rande zkusil na danou slečnu dotyky a ke konci polibek,tak by pak patrně měl jasno a nemusel by následně řešit nějakou "záhadu" s jejím odmítnutím rande druhého . Ona totiž holka,která vnitřně cítí,že dotyčný není nic pro ni,by se patrně jeho dotykům a polibku bránila .

                Reaguj na tento komentář
                Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
                 od autora Nataly

                  V bodě 1 jsem reagovala na "Číslo jste získali bez problémů, ale žena odmítá pozvání na schůzku" z článku. V tomto případě může muž nabýt dojmu, že žena zájem má, a mýlit se.

                  V bodě 2 dávám za pravdu Kláře. Pokud se kluk pokuží o sblížení (doteky, polibky), pravděpodobně bude v mnou popsané situaci odmítnut okamžitě. Já jsem myslela na situaci, kdy je první rande hlavně o vzájemném poznávání. Zejména proto, že já patřím mezi slečny, na které se musí pomaleji a pokus o fyzický kontakt hned na první schůzce by mi docela vadil [S07]

                  Reaguj na tento komentář
              Re: Re: Re: Re: Re: Re:
               od autora ax

                Je dost velký rozdíl chyba a neumění. Všímat si náznaků a nuancí neumí většina chlapů, a většina se to ani nenaučí. Chybu vnímám jako nějakou konkrétní hovadinu, kterou je třeba UDĚLAT, proto tam to slovo neudělal je. Opět, o tom je to celé od začátku, že i když neuděláte žádnou konkrétní hovadinu a máte pocit, jak se holka bavila, neznamená to, že to tak skutečně je a že holka bude chtít pokračovat - a není v tom třeba hledat žádnou velkou záhadu. Takto vnímám to, co Nataly napsala na začátku tohoto topicu, a dávám jí v tom za pravdu, tak to prostě často je.

                Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora nikolajn

    jsem z ČR, říkám si antioidipus, a stejně jsem se musel registrovat kvůli komentáře, nevím teda proč.

    Ale měl bych dotaz - je možné se ženy, která už na další rande odmítá jít, zeptat, v čem jsem udělal chybu nebo co jí nevyhovovalo? Jako ne s úmyslem jí to nějak vyvracet nebo se obhajovat, ale myslel jsem, že než sám teoretizovat o tom, proč jsem neuspěl, by bylo praktičtější se jí pak třeba přes SMS zeptat a dál už o tom pak nedebatovat.

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora ax

      Zeptat se klidně můžeš. Má to ale pár úskalí:
      1) ne každá holka ti to řekne. Prostě nebude chtít říct nepříjemnou věc, takže neřekne nic, nebo nějaký zavádějící blábol. Takže se na to nedá spolehnout.
      2) nemusí mít konkrétní důvod, ale prostě jí jen nějak "nevoníš", viz debata výše.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora Nataly

        Souhlas. Absolutně netuším, co bych na takovou otázku klukovi odpověděla. Samozřejmě, že jsou důvody, které jsou jasné - např. kluk, který kouří, nemá u mě absolutně šanci, není co řešit. Často je ale důvod nepokračování hodně subjektivní. Není to žádná konkrétní chyba, kterou by šlo snadno pojmenovat nebo napravit. A není to chyba, která by znamenala, že nebude mít úspěch u jiné slečny. Pouze konkrétně se mnou je nekompatibilní.

        Ještě hůře pojmenovatelný důvod je "nepřeskočila jiskra". I když je všechno v pořádku, pokud nevznikne alespoň nějaké to jiskření nebo přitažlivost, přestávám mít zájem o další sbližování a směřuji k "jenom" kamarádství. Pokud se kluk v této fázi snaží dál, vyvolá už jen odmítavou a obrannou reakci. Bohužel. Tohle se děje na hodně podvědomé úrovni a nedá se to jen tak ovlivnit.

        Poslední poznámka je k vůni. Když opomenu extrémy, kdy kluk odradí tím, že mu páchne z úst, nebo že odmítá používat antiperspirant, tak kompatibilní vůně je moc důležitá. Dnes se dá hodně udělat dobrou hygienou a výběrem správné kosmetiky, ale dříve nebo později se octnete se slečnou "natural". A pokud jí vaše tělesná vůně nebude vyhovovat, steží bude mít vztah perspetivku. Nedokáži si představit romantické intimní chvilky s někým, z jehož tělesného pachu se mi dělá špatně. Byla o tom sepsaná kopa článků a může za to příroda, kdo jiný [S07]

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora nikolajn

          no v případě že tam není konkrétní důvod a je to vlastně o celkové kompatibilitě nebo vkusu, tak chápu, že takovéhle vysvětlení vlastně i postačí, protože tohle nějak souvisí s celkovým nastavením člověka ke světu a nelze to nějak jednoduše předložit někomu jinému proč to tak je. To je jako když se někomu zkrátka nelíbí nějaký druh umění, i když vlastně ani neví proč. Tohle beru, tady bych se s formukou "nepřeskočila jiskra" i docela spokojil.

          Ovšem pokud je tam nějaký konkrétní důvod, třebaže kluk někomu doslova nevoní, tak si myslím že by bylo zbabělé mu to nesdělit, zejména když už se pak ti dva neuvidí a stačí na to jen odpovědět smskou. Protože nechávat někoho v omylu či bez odpovědi, když je odpověď jednoduchá a mohla by i vést ke zlepšení toho člověka, to je fakt nefér. Hlavně od žen, které občas mají cosi na jazyku o upřímnosti a dobré komunikaci.

          Já sám bych ženě na takovou otázku klidně odpověděl. Nedávno mě jedna oslovila, opravdu se snažila, docela mistrovské umění předvedla, pick up v obchoďáku - zničehonic se zeptala, jestli něco nehledám, když tam už 15 minut chodím kolem regálu, a pak ještě dost toho namluvila a šla se mnou hledat tu věc kterou jsem hledal - jenomže při mé nejlepší vůli byla vzhledově tak enormně nesympatická, že jsem si prostě nedokázal představit, že bych s ní byl. Kombinace velmi krátkých vlasů a sovákovských brýlí byla prostě i pro tak velkodušnou bytost, jako jsem já, nepřekonatelná. Ovšem pokud by mi druhý den napsala sms proč jsem neměl zájem, narovinu bych odpověděl tak, jak jsem to zde právě popsal. Jsem totiž přesvědčen, že upřímná nenávist je cennější než falešná láska. Clověk aspoň ví na čem je a s čím bojovat.

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re:
           od autora ax

            Největší sranda ovšem je, že účes a brejle se daj snadno změnit, snadněi než cokoliv jiného. Gratuluji k vytříběnému výběrovému žebříčku [S04]

            Reaguj na tento komentář
            Re: Re: Re: Re: Re:
             od autora nikolajn

              tak ty myslíš že to byla chyba jo? Myslím, že si to nemyslíš. Protože dávat nějakou naději holce, která mě vyloženě odpuzuje - to si myslím že je pro oba horší řešení, než jednoznačné odmítnutí. Ty brýle samy o sobě problém nejsou, to mi nevadí, ale vyloženě krátké vlasy, ještě s pěšinkou, jako desetiletý kluk - to už fakt ne. To bys prostě musel vidět. A účes jen tak rychle nezměníš, přinejmenším bych musel čekat, než jí ty vlasy dorostou, což je opravdu dlouhá doba a možná i pak by mě odpuzovala... no prostě tohle je absurdní, určitě by holka měla lepší ten pickup zkusit za dvě hodiny na někoho jiného, než měsíc věřit v naději s někým, koho ve skutečnosti odpuzuje.

              Reaguj na tento komentář
              Re: Re: Re: Re: Re: Re:
               od autora ax

                Ne. To musíš vědět sám, do čeho jít a do čeho ne, do toho ti nikdo kecat nemůže. Já mám jen celkem srandu z toho, co jsi tady postupem času u holek všechno odsuzoval, jak jsou povrchní a podobně, a pak sám odstřelíš holku na takhle pitomé malichernosti. Schválně jestli se na to teď aspoň dovedeš podívat z té druhé strany, když jsi to sám zažil. Jinak pravda vlasy ze dne na den nedorostou, ale kdo si počká, ten se dočká...

                Reaguj na tento komentář
                Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
                 od autora nikolajn

                  Tak tohle přece není pitomá malichernost. Tak uznávám, že nejsem až takový velký duch, abych dokázal u holky zcela abstrahovat od vzhledu a naslouchat jen její čisté duši. Tak co mám dělat, když mě nepřitahuje o nic víc než chlap?
                  Mi u těch holek, které jsem tady někdy kritizoval, vadí to, že ony mají podle mě nesmyslné, úzce specializované požadavky, pro které existuje osvědčené označení "rozežranost". Teď si nemůžu na nic vzpomenout. Jde o to, že pro mě existuje jen několik věcí, které jsou na ženě pro mě nepřijatelé (obezita, pleš, krátké vlasy). Ale pro holky existuje jen několik věcí, které přijatelné u kluků jsou, a fůra těch, které nejsou, v tom je ten rozdíl. Rozhodně bych nevytýkal holce že někoho odmítá kvůli tomu, že je třeba plešatý, pokud má k této úpravě hlavy vyslovený odpor. Ale pokud některá odmítne jít na rande proto, že ji někdo na rovinu řekne, jestli by nešla na rande, tak to už je spíše rozežranost, než otázka vkusu.

                  Reaguj na tento komentář
                  Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
                   od autora Archeopteryx

                    Jestli tě holky samy oslovují buď rád, takové štěstí má z chlapů jen málokdo. Pozor ale na falešné domněnky, nebyla dotyčná náhodou tamní prodavačka? :-)

                    Podrobné požadavky má v zásadě každý, jenže většina lidí z nich v realitě více či méně slevuje podle toho co jim okolnosti (ne)dovolí. Co je pitomá malichernost a co rozumný oprávněný důvod nelze tak snadno určit. Je to hodně subjektivní a dost záleží na úhlu pohledu. Jestliže chlapi nechápou jak je můžou holky posuzovat tak povrchně, ony to vidí odobně zas jiným způsobem. Ta rozežranost jednoduše znamená nepřiměřené požadavky. Každý instinktivně usiluje o to nejlepší, ale ne každý na to má, musí totiž být sám schopen nabídnout adekvátní protihodnotu. Ta kritika (kterou sám sdílím) platí na holky co jsou zjevně podprůměrné (nejen vzhledem), ale přitom nemají soudnost, čekají na prince a povýšeně odmítají normální solidní kluky, místo aby byly rády že o ně vůbec má někdo zájem. To ale nemá smysl řešit a kohokoli přesvědčovat. Každý strůjcem svého štěstí. Problém vidím akorát v tom, že podobné ....(doplnit hanlivé zvířecí označení) nepříjemně srážejí sebevědomí spousty kluků (pokud chlapa odmítne kráska, řekne si že prostě neuspěl ve velké konkurenci, pokud ho však odmítne neatraktivní, připadá si jako totální loser, když už ho nechtějí ani takové).

                    S tím otevřeným vyslovením rande je to o něčem jiném než o nesmyslných výběrových kritériích. Tady jde o to, že pokud holku nezaujmeš okamžitě a sama o tebe nemá zájem, musíš nějak zapůsobit a ten zájem v ní probudit. To se ti ale pravděpodobně nepovede, když půjdeš na věc stejně jako x lidí před tebou a budeš se držet strnulých šablon, pokud příliš odkryješ karty a ona bude mít pocit že ji uháníš apod. Naopak je potřeba vybočit z řady, aby si tě všimla a usoudila že jsi zajímavý, nejít na to příliš okatě abys "kořist" předčasně nevyplašil apod. Pokud však po tobě holka vyloženě jede, o rande s tebou zájem přirozeně má a nejspíš jí nebude vadit když to tak pojmenuješ.

                    Reaguj na tento komentář
                    Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
                     od autora nikolajn

                      mě vždycky zajímalo co to vlastně znamená, když se řekne, že kluk holku nijak nezaujal. Protože to lze vyložit dvojím způsobem: 1.kluk vynaložil nedostatek aktivity a svých schopností k tomu, aby se dostal alespoň za hranici holčina zájmu. To znamená, že chyba je na jeho straně, holka je v podstatě pasivní a čeká jen na to, co kluk předvede, a kluk toho moc nepředved. Anebo 2.kluk se choval normálně, byl sám sebou, přirozený, prostě svůj, žádné větší úsilí nevyvíjel. A to, že holku nezaujal, vlastně není jeho chyba, protože holka zkrátka nebyla orienotvaná na tento typ kluků, čili tady chyba nebyla na žádné straně.

                      JInými slovy mi jde o to, jestli to slovo "zaujal" vyjadřuje vynaložené úspěšné úsilí kluka, nebo zkrátka jen otázku náhodného vkusu, jako někoho třeba zaujme nějaký obraz, ačkoli ten obraz sám o sobě žádnou aktivitu nevyvíjí. Zkrátka chci vědět, jestli, to, že holku nezaujmu, mám považovat za vlastní nedostatek, nebo jen náhodnouvnější okolnost, s níž se nedá nic moc dělat.

                      Reaguj na tento komentář
                      Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
                       od autora ax

                        Oboje. To abys to neměl tak jednoduché [S03]

                        Reaguj na tento komentář
                        Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
                         od autora nikolajn

                          nebo položím ten dotaz úplně srozumitelně: může kluk zaujat holku, která ho chvíli pozoruje, i v případě, kdy ten kluk nemá žádné tušení o tom, že se v jeho okolí nějaká holka vyskytuje a že si ho z povzdálí nějaká všímá?

                          Reaguj na tento komentář
                          Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
                           od autora ax

                            Ano, samozřejmě může.

                            Reaguj na tento komentář
                          Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
                           od autora Klára

                            Samozřejmě může:-)

                            Reaguj na tento komentář
                            Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
                             od autora ax

                              Ozvěna [S03]

                              Reaguj na tento komentář
                          Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
                           od autora Archeopteryx

                            Může to znamenat všechno možné. Může to být chyba jedné či druhé strany anebo záležitost neovlivnitelných okolností. Zaujmout podle mně znamená upoutat pozornost, přimět se zabývat apod. Snad si dokážeš představit, člověka přeci v životě zaujmou různé věci, nikoli jen lidé a tebe jako chlapa zas můžou zaujmout holky. Jistě máš pro představu srovnání z vlastní zkušenosti.

                            Samozřejmě že může zaujmout. Holka si ho může všimnout na základě viditelných vlastností (vzhled, oblečení, majetek atd.). Podobně jako když ty půjdeš po ulici a uvidíš nějakou holku co ti přijde na pohled hezká, symaptická apod. To znamená že tě zaujala. Nehledej v tom vědu.

                            Reaguj na tento komentář
                      Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
                       od autora Klára

                        Jak už se tu mnohokrát popisovalo- můžeš zaujmout poměrně okamžitě,bez vynaloženého úsilí,prostě něco ve smyslu " vejdeš do místnosti a "je to tam na první pohled". Stejně tak můžeš zaujmout svým charakterem,inteligencí,chováním až po určité době možnosti pozorování tebe ze strany holky.
                        Stejně tak se můžeš kolikrát před někým stavět na hlavu a je ti to k ničemu. Zaujmout v mém pojetí znamená něco jako " nebýt mi jedno":-)

                        Reaguj na tento komentář
                  Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
                   od autora Black_Adder

                    Tak ono taky hodně záleží na tom, v jaké pozici se vlastně cítíš být, nebo respektive čeho chceš dosáhnout. Pokud má holka nějaké jiné nároky, nedělá jí to právě vyjímečnou, není to pak výzva, odhadnout ten správný postup? V přírodě už to tak platí, vždycky je něco za něco.. Asi těžko chytíš pstruha na kus chleba, orchidej Ti asi taky bez pořádné péče dlouho růst nebude.. :)

                    Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora nikolajn

          jo a ještě bych měl dotaz k Nataly ohledně toho jiskření - platí to samé i u chlapů? tedy že u i nich musí nastat nějaké jiskření směrem od ženy, jinak chtějí být se ženou jen kamarádi? Protože mám zkušenost, a určitě nejen já, že jsem chtěl vztah s holkou až po delší době, ačkoli ze začátku mě nijak nezajímala. Vztah jsem chtěl až po delší době kdy jsem jí více poznal a viděl věci, které jsem na začátku neviděl. Obráceně to enní možné? Žena nemůže třeba později chtít vztah s chlapem, který ji na začátku nijak nezaujal? Předpokládám že to asi opravdu nejde, protože kdyby to šlo, tak by nemělo smysl, aby mu dávala šanci jen na začátku...

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re:
           od autora ax

            Samozřejmě je to možné, ale jen u holky, která už je trochu zkušenější, nebo spíš rozumnější a nerozhoduje se povrchně. V tomto je to stejné jako u chlapů, někdo holt je povrchní vylízanec hodnotící jen ksichtík a postavu, a někdo ocení i jiné věci.

            Reaguj na tento komentář
            Re: Re: Re: Re: Re:
             od autora OffTopic:))

              tak to som povrchny vylizanec hodnotici jen ksichtik a postavu. Pokial su dobre, staci, aby to tu ,,iskru" zapalilo (pod iskrou myslim nieco ako dlhsi prvy dojem)

              Reaguj na tento komentář
              Re: Re: Re: Re: Re: Re:
               od autora ax

                To přejde s věkem. Možná. A možná taky ne... Každý jsme nějaký.

                Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re:
           od autora Nataly

            Předpokládám, že je naprosto v pořádku případ, kdy spolu muž a žena nejdříve kamarádí a teprve pak přeskočí jiskra. Ale žena v "kamarádské fázi" nemá zájem o fyzický kontakt a rande v klasickém slova smyslu. Pokud to muž správně neodhadne a snaží se dál, bude to mít spíš odpuzující vliv, který zhatí případné budoucí šance, až se lépe poznají. Nemůžu to zobecňovat na všechny ženy, ale u mě to takhle fungovalo několikrát - muž, který mě tlačí někam, kam já nechci a nevidí/nerespektuje, že nechci, to je hodně těžká diskvalifikace.

            Reaguj na tento komentář
            Re: Re: Re: Re: Re:
             od autora Klára

              Všeobecně známý fakt,že žena,která o sebe nepečovala v mládí a nemá vkus,nebude ho mít ani později a nebude o sebe umět pečovat i kdyby se náhle rozhodla,že je to potřeba. S věkem se samozřejmě její vzhled bude jen horšit a horšit a s tím je třeba počítat...Nedivím se antiodipovým pocitům,většina mužů prostě nepůjde do holky,která je vzhledově absolutně nepřitahuje/pokud ti muži nejsou vyložení zoufalci/. Samozřejmě,hloupé krásné tele je také neatraktivní,zvláště pro velmi inteligentní muže/ ale i takoví mohou právě tyto typy holek často využít alespoň na sex/.
              Že jiskra nepřeskočí okamžitě a ohýnek může mezi dvěma lidmi začít plápolat až po nějaké delší době,je také všeobecně známý fakt, a je častější u žen než u mužů. Taky jsem tu kdysi dávno popisovala a podivovala jsem se nad svou zkušeností,kdy jsem pár let chodila s klukem,který se mi zpočátku vůbec nelíbil a já jsem ho odmítala. Jenže on do toho začal bušit tím správným "mužným " směrem,byl akční a měl úplně stejnej smysl pro humor jako já...spali jsme spolu až po roce! přátelství a vztah pak trval 2 roky..Ráda na to vzpomínám,přesto si dodnes nejsem jistá,jestli jsem ho skutečně milovala,spíše se přikláním k tomu,že asi ne,jelikož jsem ho dokázala s lehkostí opustit. Po přečtení Someonovy teorie tak čím dál tím nabývám dojmu,že jsem měla spíš zájem o vztah s ním než o něj samotného. Dodnes si nejsem jistá..
              Jinak souhlasím s Nataly.My ženy nejsme tak příliš orientované na vzhled mužů,a jak jsem kdysi dávno četla nádhernou větu pod fotkou zpěváka Marylina Masona a jeho ženy : " I ošklivý muž si může dovolit krásnou ženu" :-)))

              Reaguj na tento komentář
              Re: Re: Re: Re: Re: Re:
               od autora ax

                To, že se s věkem bude vzhled jen horšit a horšit zdaleka neplatí univerzálně a lineárně. Znám celkem dost holek, co v -nácti a okolo dvaceti nebyly nic moc a do třicítky pak vyrostly do krásy. A to bez nějaké přehnané péče o sebe, natož pak matlání něčeho na sebe. A rozhodně to je lepší varianta než ty, co byly v -nácti žádané miss a v třiceti jsou z nich orvané rachejtle [S04] S vkusem je to samozřejmě pravda, ten se těžko učí.

                Reaguj na tento komentář
                Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
                 od autora Klára

                  Jenže život jde dál, třeba myslet i dále než do třiceti let věku:-)

                  Reaguj na tento komentář
                  Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
                   od autora ax

                    To jistě ano, ale i v takovém případě na tom ty mnou zmíněné budou pravděpodobně lépe...

                    Reaguj na tento komentář
                    Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
                     od autora Klára

                      Aha,lze ten tvůj příspěvěk chápat také jinak,ve smyslu "není krása jao krása,titul zůstane i na náhrobku" :-)))) Tak to potom ano,to souhlasím:-)

                      Reaguj na tento komentář
                      Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
                       od autora ax

                        Já jsem sice o titulu nepsal ani náznakem, ale když myslíš...

                        Reaguj na tento komentář
                        Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
                         od autora Klára

                          Myslím,tedy jsem:-) "Oko vidí,oko není blbec "- tolik k tomu titulu:-)

                          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re:
           od autora Archeopteryx

            Jistě platí, akorát chlapi nepoužívají takové hloupé eufemismy, ale spíš rovnou řeknou že se jim dotyčná (fyzicky) líbí, eroticky je přitahuje a chtěli by s ní sex. Právě (vzájemná)tělesná přitažlivost odlišuje partnerský vztah od pouhého kamarádství. Že se přitažlivost probudí až později, nebo kamarádství přejde ve vztah se stává, ale je to spíš výjimka než pravidlo a rozhodně bych na to nespoléhal jako na standartní metodu balení. To moc nefunguje. Pokud se lidi jednou zafixují jako kamarádi, bývá obtížné se z toho stereotypu vymanit a vidět druhého v jiném světle. Žádné dogma ale není absolutní.

            Problém situace kdy ten druhý na první pohled nezaujal. Klidně může být. Člověk potkává řadu lidí, někteří ho jasně přitahují, jiní vyloženě odpuzují, ale většinu vnímá tak nějak neutrálně. Potom záleží na dalších impulzech, co převáží. Většina takových kontaktů nedojde naplnění z prostých důvodů, že prostě není technicky možné mít všechny a člověk se rozhodne jen pro určitého kdo ho v celé mase nějak zaujme. Že v pravý čas nedojde k těm pravým impulzům aby si člověk dotyčného povšiml a on mu uplave atd. Když ale okolnosti zaúřadují jinak, nezřídka se stane, že třeba kluk blíže pozná holku, která sice v davu jeho pozornost neupoutá (ale neopuzuje ho), ale když ji nějak náhodou pozná blíž, přijde mu zajímavá a uvědomí si že se s ní nejen pěkně povídá či podnikají různé věci, ale že mu něco říká i jako žena a dokáže si s ní představit i něco víc. U holek to myslím funguje analogicky. Aby to fungovalo, chce to jistě aby člověk nebyl povrchní, nedal pouze na první dojem a nepřikládal neúměrně vysoký význam vnějšímu vzhledu/vystupování na úkor dalších parametrů. Dále to chce ovšem též značnou dávku náhody/štěstí a správnou konstelaci okolností. Nikdo nemá tolik času, aby dával šanci skoro každému a testoval zda mu dotyčný náhodou nebude vyhovovat. Že tě holka napoprvé odmítne a nedá ti další šanci automaticky neznamená, že je povrchní. Prostě osud nepřál a stalo se jak se stalo. Podstata světa je náhodná a nevyzpatatelná.

            Reaguj na tento komentář
Nechápu!
 od autora Jarin

    Nechápu, jak vůbec může vzniknout nějaký vztah, když na cestě je tolik překážek... Mám opravdu pocit, že vina je výhradně na straně ženy, protože ať se muž chová jak chce, vypadá jak chce, dělá věci tak či onak, vždy to rozhodnutí zůstane na ženě, která má milion možností jak se vymluvit a jeho snažení je naprosto zbytečné. Když si vezmu, kolik chyb můžeme během chvilky udělat, tak se zdá skoro nemožné něčeho dosáhnout. Nevím jak vás, ale mě tohle silně demotivuje. Přece mi neříkejte, že celá "akce" probíhá jako někde ve výzkumném ústavu. [S03][S04]ps: Nebo se dostaneme ke starému známému - peníze a společenské postavení muže?[S09]

    Reaguj na tento komentář
    Re: Nechápu!
     od autora RaShCZ

      Odpovím ti zjednodušeně trochou ekonomie. Žena si stanoví podle svých vlastností, svého sebevědomí apod. cenu. Na muži pak je, aby jí předvedl takový mix vlastností, které této ceny dosáhnou. Pokud tu máme ženy, které se cení velmi nízko, tak tu jsou muži, u nichž nevadí spousta chyb, protože stejně požadované hodnoty dosáhnou.

      Tebou zmiňované společenské hodnocení a peníze jsou jen části hodnoty muže.

      Reaguj na tento komentář
    Re: Nechápu!
     od autora Archeopteryx

      Taky často nechápu :-) ale přeci to nějak funguje.

      Tvoje uvažování se neubírá správným směrem. Není dobré to brát jako že se chlap musí zavděčovat ženě a vlísat se do její přízně. To je hrozně submisivní a zoufalé. Naopak chlap musí být ten sebevědomý a dominantní, kdo nabízí ženě aby se těšila jeho přízně. Pokud ona odmítne, její pošetilost. Je určitě dobré se vyvarovat zásadních chyb které univerzálně snižují šance. Jinak je ale nesmyslné se neustále úzkostlivě hlídat. To nemá smysl, pokud žena má zájem, nějakou tu chybu přehlédne, nebo dokonce bude považovat za pozitivum. Pokud zájem nemá, vždycky si něco najde, aby měla důvod k odmítnutí.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re: Nechápu!
       od autora Klára

        Miláčku Archeopteryxi,
        :-))těch 9 uhánějících mailů od tebe během asi dvou dnů mě velmi potěšilo.
        Moc hezky píšeš a i tento tvůj příspěvek je úžasný:-))) Submisivně se těším tvoji přízni,svůdníku můj dominantní:-)))

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re: Nechápu!
         od autora Archeopteryx

          I ty jedna potvůrko, ty mi dáváš :-) Zmíněné maily se nedají počítat, kromě jedné (téměř) erotické fotky :-) o nic svůdného nejde, jen čisté přátelství :-)

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re: Nechápu!
           od autora Klára

            :-) No právě že jsem ti ještě pořádně nedala:-) Před tím slovem "přátelství" ti nějak záhadně vypadlo důležité příd.jméno "sexuální" :-)))

            Reaguj na tento komentář
            Re: Re: Re: Re: Re: Nechápu!
             od autora Archeopteryx

              I přátelé se mohou tělesně dotýkat na jistých místech a nic zvláštního to neznamená :-)

              Reaguj na tento komentář
              Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nechápu!
               od autora Klára

                :-)Samozřejmě,není nic zvláštního na tom,že si tím tak muži nepřímo říkají o soulož:-)

                Reaguj na tento komentář
                Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nechápu!
                 od autora Archeopteryx

                  Kamarád taky rád :-)

                  Reaguj na tento komentář
                  Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nechápu!
                   od autora RaShCZ

                    ...kamarádka musí dát (jak vtipně doplnila moje kamarádka). [S04]

                    Reaguj na tento komentář
                    Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nechápu!
                     od autora ax

                      Ještě že nemám žádný kamarádky, furt by mě s tím dáváním otravovaly [S04]

                      Reaguj na tento komentář
                      Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nechápu!
                       od autora Klára

                        :-)No jo,co taky čekat,vždyť ty seš myšlením sto let za wopicama:-)))

                        Reaguj na tento komentář
                        Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nechápu!
                         od autora ax

                          To sice nepopírám, ale má to své výhody...

                          Reaguj na tento komentář