Vyberte ten správný podnik na rande

Když ženu zvete na schůzku, zpravidla jste to vy, kdo vybírá podnik. Žena si pak podle vašeho výběru utváří názor nejenom na dané místo, ale hlavně i na vás. Který typ zařízení je pro rande ideální a kterému se raději vyhnout?

Kam vzít ženu na rande? 

Pokud chcete pozvat ženu na rande, je třeba brát v potaz, jak dlouho ženu znáte, zdali se jedná o kamarádku, spolužačku či úplně cizí slečnu. Zde se zaměříme především na situaci, že dotyčnou ženu neznáme. Zvete-li cizí ženu do restaurace, je vhodné vybírat podniky v docházkové vzdálenosti od místa setkání, tak, aby se žena orientovala a dokázala i sama najít cestu zpět. Nebude potom vůči vám tolik nedůvěřivá a nervózní.

Při výběru restaurace rozlišujeme mezi několika variantami, přičemž výběr lze rozlišit podle stáří ženy, finanční náročnosti a výsledku, jakého chceme docílit.

Restaurace

Zvolíme-li klasickou restauraci v přiměřené cenové kategorii, s klasickou českou kuchyní, utvoříme celistvý pohled na svou osobnost. Nebudeme působit extravagantně, ale ani příliš obyčejně. Na první rande není třeba oslnit vším, co ženě můžete nabídnout, na první rande jdete zjistit, zdali budete chtít jít na další, proto méně je někdy více. V případě, že chcete utvořit příjemný uspořádaný dojem je toto správná volba.

Při volbě noblesní restaurace, s vlastním číšníkem, několika druhy příborů zapůsobíte velmi slavnostně. Pro případ prvního rande se tato volba vůbec nehodí, ženu byste tím zmátli.

Tento druh restaurací je vhodný pro oslavy výročí či jiných příležitosti podobného rázu.

Pizzerie

Pozváním ženy do pizzerie jí dáváte najevo, že vám italská kuchyně chutná a proto jí vybíráte. V pizzeriích se lze zaměřit i na pestrou škálu těstovin, čímž se můžete příjemně vyhnout komplikaci pro případ, že by žena byla vegetariánka. Obvykle v italských restauracích panuje uvolněná atmosféra a příjemná vůně právě upečené pizzy, nikoliv přesmaženého omastku, se kterým se setkáváme v některých klasických restauracích. Navíc do pizzerie můžete ženu pozvat i jen na kafe, Italové si na kávu potrpí, takže pizzerie lze využít i k příjemnému posezení u kávy. Pizzerii ocení spíše mladší ženy.

Čínská restaurace

Snad každá žena již někdy byla v čínské restauraci, v těchto restauracích bývá poloprázdno, je zde vstřícný personál a dostatek klidu. Máte zde skvělý prostor k tomu zaujmout ženu jídlem s hůlkami, pokud to alespoň trochu ovládáte a nejste právě na rande s Asiatkou. Vhodné především pro randění s mladšími ženami, výhodou je finanční dostupnost.

Hospoda

Do hospody ženy nezvěte, působí to nehostinně, většinou se jedná o tmavé hlučné prostředí a na rande to není vhodná volba, pokud chcete zapůsobit. Je možné, že zrovna narazíte na ženu, která miluje pivo a má podobné lokály ráda, ale většina žen upřednostní pizzerii či klasickou restaurací před hospodou, budou se tam cítit příjemněji. V hospodách se často schází lidé právě na pivo a svou hlučností vám znemožní veškeré snahy o navození intimnější atmosféry.

Kavárna

Kávou či horkou čokoládou potěšíte každou ženu. Pakliže plánujete rande na odpoledne či podvečer, kavárna je tou správnou volbou. Ve většině kaváren jsou v nabídce i zákusky, takže o hladu jistě nebudete. V případě, že žena přeci jen není příznivcem kávy, tak k dostání bývá i široká nabídka horkých čokolád či čajů. Jistě si vybere. Do kaváren chodí lidé poklábosit, tudíž zde navodíte přátelskou atmosféru. Dobrou kavárnu jistě ocení starší ženy.

Cukrárna

Příjemného posezení u kávy docílíte i v prostředí cukrárny. Zde se vám dostane užšího spektra nabízených káv, což bude ale vykompenzováno širším výběrem všelijakých zákusků, cukrovinek a zmrzlin. Jedná-li se o rande v horkých letních dnech, máte ideální příležitost pozvat ženu na zmrzlinový pohár. V případě chladnějšího počasí ji pozvěte na kávu, čaj či horkou čokoládu se zákuskem, jistě neodmítne. Na rozdíl od kavárny zde běžně zaplatíte u pultu a nebude vás obcházet nedočkavý personál. Pozvání do cukrárny tedy udělá radost každé ženě, která má ráda sladké.

Sushibar

Pozvat ženu do sushibaru již vyžaduje nutnou dávku odvahy, jelikož je to netypické. Sushibar má svá specifika. Je pravděpodobné, že narazíte na ženu, která sushi nikdy neochutnala a dostanete se tím do situace, kdy riskujete, že jí jídlo chutnat nebude, obzvlášť u mladších věkových kategorií. Navíc sushi není levná záležitost. V případě, že se přeci jen rozhodnete pro sushibar, zeptejte se ženy jaký má vztah k rybám a jestli někdy už sushi jedla.

Fastfood

V prostředí rychlého občerstvení se během doby, kterou tu se ženou strávíte, kolem vás mihne spousta lidí, kteří vás budou podvědomě rušit. Prostředí ve fastfoodech je nehostinné k delšímu posezení, židle jsou nepříjemně tvrdé a celkový dojem spíše ubírá vaší snaze zapůsobit. Přicházíte zde o možnost ženu překvapit svou kreativitou výběru, obzvláště ženu z města první schůzka ve fastfoodu příliš nepotěší. Běžně sem totiž chodí s kamarádkami a rande v tomto prostředí pro ni nebude zvláštní událostí.

Jinak tomu bude u žen, které se do fastfoodu dostanu jen párkrát do roka. Ale i tady pozor, těžko se ženy budete vyptávat, jaký má k rychlému občerstvení vztah a jak často jej navštěvuje, proto doporučuji se této variantě vyhnout. Obzvláště starší ženy by mohly být zklamané, že jste si na plánování nedal příliš záležet a chcete na vaší první schůzce šetřit.

Mějte alternativní plán

V případě, že v plánovaném podniku není místo a vy nemáte rezervaci, žena je nekuřačka a je tam nedýchatelně, či zkrátka právě dnes mají zavřeno, nezoufejte. Buďte na podobnou situaci připraven a do zálohy si zjistěte nejbližší podniky v okolí. Není nic horšího než chodit s ženou hodinu po městě a přemítat do kterého podniku zapadnout. Atmosféra se zbytečně vyhrocuje a vy jste z toho čím dál nervóznější, což žena pozná a dojem to na ni neudělá.

Komentáře

Čajovna
 od autora StuckedOnWeb

    Další podnik, který je víceméně na úrovni kavárny, ale je orientovaný spíše na mladší věkové kategorie, je čajovna. Pro mě samotného to je typické místo, kam zvu slečnu [S03]

    Reaguj na tento komentář
Burani
 od autora nikolajn

    No, já bych měl k pánům, kteří pozvou dívku na rande, dvě zásadní doporučení, která se bohužel velmi často prohřešují:

    1. když pozvu holku na rande do nějaké restauračky, tak jí u stolu přenechám významnější (výhodnější) společenské místo. Tím myslím to, že jí rozhodně nenenchám čumět do zdi za mnou, kdežto já s přehledm vidím na dění v celém podniku, kterýmžto divadlem se můžu bavit třeba v příadě, že mě dívčiny kecy nezajímají. Zkrátka holka má mít lepší místo pro vyhlídku a taky místo takové, kde se jí nikdo neustále necourá za zády. To je snad jasné.

    Ale hlavně, pro kristapána, za druhé, 2., vy volové pitomí, když pozvu kuřku na rande, tak si v každém případě sundám kšiltovku, ačkoli si o ni mohu třeba myslet (o čepce), že třeba vystihuje esenci mé mimořádně komplikované osobnosti. Sundávejte si ty idiotské čepky, proboiha vás prosím, nejen v restauraci, ale i v ordinacíh, na zubařsém křesle, apod. O slunečních brýlích ani nemluvě. Vězte, že v tom yvpadáte vskutku jako volové...[S03]

    Reaguj na tento komentář
    Re: Burani
     od autora History

      Myslím, že šlo vypustit pár slov, ale jinak dobrá rada. Ale tohle jsou věci z etiky, kterou by měl každý zvládat [S03]

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re: Burani
       od autora nikolajn

        spíš jsou to věci z etikety[S03]

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re: Burani
         od autora History

          Přesně tak, pořád se mi to plete [S04]

          Reaguj na tento komentář
    Re: Burani
     od autora white

      Já nosim rádiovku(jako hlavní hrdina Jáchyme hoď ho do stroje)a tu nikdy nesundavám, pak chtěj holky hned sex a "nespadnu do kategorie kamarád". Teď to začal nosit i Mystery(možná se to píše jinak)Neil Strauss a RASH.cz se slečnou Tery. Moc cool!!

      Reaguj na tento komentář
    Re: Burani
     od autora stealth

      ad 1. ide tam kvoli mne a nie kvoli vyhliadke... ak bude hladiet na stenu za mnou, asi je nieco zle niekde inde...
      ja teda mam opacny nazor a ta siltovka ... no mas pravdu co sa bontonu tyka vseobecne, ale su aj vynimky [S03]

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re: Burani
       od autora OffTopic:))

        vždy som mal dojem, že väčšina blbečkov na tejto stránke su Slováci..

        nepodarilo sa ti presvedčiť ma o opaku.

        Reaguj na tento komentář
    Re: Burani
     od autora OffTopic:))

      hehe

      Reaguj na tento komentář
:-)
 od autora Moon

    To mi připomíná GTAčko, kde jsem se taky rozhodoval, kam vzít holku [S04]

    Mim. už se mi jendou stalo, že mi holka v cukrárně řekla, že nic jíst nebude, protože by byla tlustá. [S04]

    Reaguj na tento komentář
Pizzerie
 od autora yv

    Do pizzerie jdu jen když chci ušetřit.[S04]

    Jídlo pro dva za 150,- a nikdo nic nepozná.

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora defenger

    Každá žena, myslím ocení, když muž ovládá základy etikety. A čím je starší, tím to ocení více (To platí i pro ženy, ktere sice nebalíme, ale chceme si získat jejich prízeň :-)) Obdobně to platí i pro pravopis: Mladší ženy jsou tolerantnější, starší to může odradit. Kavarna na misto 1.schůzky je trochu naročnější na konverzaci. Hodí se (dle mne), spíše pro páry, které si vydrží i jen divat do očí (nebo se spokojí s neverbální konverzací :-)) U kavárny nebo restaurace, můžeme najit témata k hovoru i pri pozorovaní okolí. Čestné misto pro ženu (nebo osobu nám společensky nadřazenou), je vždy zády ke zdi a výhledem do místnosti. Může se to zdát zastaralé a hodně mladým divkám, to bude nejspíš jedno, alespoň si tak potrénujeme etiketu pro budoucnost..[S03]

    Reaguj na tento komentář