Ukažte svoji hodnotu

Oslovit ženu není nic těžkého. Pokud víte, jak správně působit, máte jistotu, že ji zaujmete. Podíváme se na to, jak správně dát ženě najevo, že jste ten, kterého chce.

Před nějakým časem se mi stala poměrně inspirativní příhoda. Venčil jsem psa a najednou jsem si všiml muže, který poblíž mne psal SMS. Šel jsem pomalu, on šel pomalu. Zrychlil jsem, on zrychlil také. Zkrátka udržoval stejnou vzdálenost. To ve mně samozřejmě vyvolalo podezření, proč onen muž takto jedná. Nakonec jsem příčinu zjistil. Chtěl si pořídit psa stejné rasy a zajímalo ho, zda je opravdu tak uštěkaný, jako se píše v knihách.

Tato příhoda názorně ukazuje jednu věc. A to totiž takovou, že pokud máte nějaký úmysl týkající se jiné osoby, není dobré čekat, až si vás ona osoba všimne. Vyvolává to negativní dojem.

Filuta to označil jako pravidlo tří vteřin. Od chvíle, kdy si vás neznámá žena všimne, máte tři vteřiny na to, abyste ji oslovil. Pokud to neuděláte, klesá vaše šance na úspěch. Nicméně toto pravidlo platí především na místech, kde se počítá s pohybem. Pokud si žena přisedne k vám do kupé ve vlaku, počkejte, než se usadí, abyste ji oslovil. Stejně to ale neprotahujte déle, než je nezbytně nutné.

Co rozhodně nedělat

  • Když se začínáte se ženou bavit, dejte si pozor na to, abyste ji neoslovovali podmiňujícím způsobem (mohl bych) či omluvou (promiň, že tě vyrušuji). Výjimkou jsou případy, kdy máte propracovanou záminku, která tento způsob navázání kontaktu vyžaduje.
  • Nikdy však nesmíte vyvolat dojem přílišného snaživce. Takže zapomeňte na lichotky, dotěrné chování či pronásledování ženy.
  • V žádném případě neoslovujte vážným tónem. Berte balení jako hru, ne jako povinnost, kterou si musíte denně splnit. Oslovování nás baví, protože si vždy rádi popovídáme s pěknou a inteligentní ženou, ne? Když řeknete něco nevhodného nebo to celé zkazíte, tak vždy na vás za rohem čeká další. Vážným tónem dáváte najevo, že vám na ženě příliš záleží.
  • Samozřejmostí pak je, že se při oslovování nebudete chovat jako buran nebo jako člověk, který spolknul moudrost světa. Oba tyto póly ženu spolehlivě odradí.
  • Vím, že pro řadu z vás je oslovení neznámé ženy velmi obtížné, přesto byste si však měli dát pozor na to, abyste nepůsobili nervózně. Vždyť o co více jde než o několik minut strávených konverzací?
  • Sebevědomé vystupování je sice základ pro sbalení ženy, ale přeženete-li to tak, že budete mluvit pouze o sobě, moc si také nepomůžete.

Jak ji ukázat svoji hodnotu

  • Buďte přiměřeně sebevědomý. Stůjte si za svými názory, pokud se neprokáže, že jsou špatné. Uznat případnou chybu je taktéž důkazem zdravého přístupu.
  • Působte vtipně. Pokud ženu během konverzace několikrát rozesmějete, máte téměř vyhráno. Zakázány jsou sexuální narážky, naopak povoleno je dělat si s ženy trochu legraci: „Ty chodíš na diskotéky? Tedy, to bych do tebe opravdu neřekl. S těmi brýlemi vypadáš spíš jako intelektuálka.“ Má-li zamýšlený vtip zároveň charakter nepřímé pochvaly, jste na správně cestě k telefonnímu číslu.
  • Vtipný zároveň znamená být uvolněný.
  • Vy jste ten, kdo začíná, ovládá a ukončuje rozhovor, byť to nemusí být na první pohled viditelné. Žena mluví, vy řídíte. K tomuto účelu pomáhají doplňující otázky, které jí kladete.
  • Cítíte-li, že jste udělal chybu, a žena přestala být hovorná či je roztěkaná, okamžitě změňte téma. Neomlouvejte se. Co jste jednou řekli, nelze vzít zpět.

Ukázka rozhovoru

Ukážeme si nyní rozhovor, který jsem vedl s jednou ženou, říkejme jí Zuzka. Stála na ulici, přičemž jedla něco podivného, co si koupila ve stánku poblíž.

„Ahoj. Jak můžeš jíst takhle na ulici? Je tu plno bacilů!“ (úmyslně jsem přehrával)
„A kde bych měla jíst?“ (zaujala obrannou pozici)
„Co já vím, třeba támhle v drogerii.“ (náběh na vtip)
„V drogerii se nejí.“ (nechytla se, nevadí)
„Já vím, ale aspoň by sis tam to jídlo mohla vydezinfikovat. Co to vlastně máš?“
„Kebab.“
„To sem přivezl Borat nebo co?“
„Ne.“ (smích)
„Proč vlastně postáváš tady venku? Čekáš, až ti omrznou nohy?“
„Na někoho tu čekám.“
„Kamarádka?“
„Jojo, trefa.“ 
„Vidím, že s tím pěkně zápasíš ty huhlo. Chceš pomoct?“ (huhlo, protože s tím jídlem huhlala)
„Už jsem skoro dozápasila.“
„Škoda. Támhle jsem jedné slečně ujedl kus hamburgera a tak jsem si chtěl dát ještě zákusek.“ (vtipné, drzé, překvapivé)
„Nekecej.“ (smích)
„No fakt. Ale moc mi nechutnal. Co ta tvoje kamarádka? Jo mimochodem, já jsem RaSh.“ (záměrně spletité, chtěl jsem, aby se něčeho chytila)
„Já jsem Zuzka.“
„Výborně, Zuzko. Tak co ta tvoje kamarádka?“
„Já nevím, už tu měla být.“
„To jste se dohodli zajít na párty ve tři odpoledne?“
„Ale ne.“ (smích) „Chci, aby mi pomohla vybrat něco na sebe.“
„Dobře. Tak já musím jít. Ale ještě předtím, než odejdu, ti musím říct, že jsi ve skryté kameře.“
„Cože?“
„Podívej se támhle. Vidíš tu kameru?“ (ukazuji na bezpečnostní kameru poblíž)
„Jo, támhle.“
„Tak ta nás celou dobu nahrávala. A teď ti policisté, kteří ji ovládají, čekají, zda z tebe vymámím číslo. Uděláš jim radost?“

Co myslíte, jak to dopadlo? Dala mi ho nebo ne? Přiznávám, že jsem v oslovení udělal několik chyb. Zkuste je v diskuzi odhalit. Pozítří odhalím výsledek.

Doplněno 26. 11. 2008

Číslo jsem skutečně dostal, ale když se na to zpětně dívám, považuji to téměř za zázrak. Během rozhovoru jsem udělal dost závažnou chybu. Postupně se vyjádřím k námitkám v diskuzi.

  1. Začneme dotazem na koho čeká. Skutečně jsem se vystavoval riziku, že mi předhodí přítele. Nicméně to nepovažuji za drastickou chybu, protože dokud by se tam přítel osobně neobjevil, mohl bych pokračovat v rozhovoru.
  2. Oslovení "huhla" může být pro někoho dehonestující, ale v tomto případě to za chybu nepovažuji. Bylo to myšleno jako vtip.
  3. Vtip o hamburgeru je pojatý měl za úkol působit přidrzle a zároveň vtipně. Když se na to zpětně dívám, mohl jsem skutečně působit jako somrák. Zde dost záleží na tom, jaký si na mne žena udělala názor předtím.
  4. Slovo "výborně," které jste v komentářích také zmiňovali, není v mém případě hodnocení, ale výstelka (nejspíše po vzoru Mr. Burnse ze Simpsonů). Přesto však může vyvolat dojem snaživce, což je samozřejmě špatně.
  5. Závěr - skrytá kamera - je skutečně katastrofa. Vypadal jsem jako někdo, kdo si hledá záminku pro to, aby dostal číslo. Kdyby mi nakonec číslo nedala, viděl bych příčinu právě v závěru oslovení.
  6. V diskuzi se ještě objevil názor, že jsem říkal příliš složité věty. To si nemyslím. Až na tu, která byla spletitá záměrně a na ten závěr šlo o hladké oslovení.

Na závěr bych rád poděkoval všem zúčastněným, kteří napsali svůj názor.

Komentáře

pohode
 od autora Offtopic:))

    hmm, jedine neviem, odkial si vedel o tej kamaratke. A toto je asi najlepsie, co som tu cital...

    Reaguj na tento komentář
    Re: pohode
     od autora RaShCZ

      Sakra, dík za upozornění. Já omylem umazal část rozhovoru.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re: pohode
       od autora RaShCZ

        Tak jsem si to poslech znova a opravil. Kromě zmizelé části tam ještě scházelo jedno slovo... Příště to nebudu opisovat o půlnoci. [S04]

        Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora HideInLight

    Celkove peknej rozhovor.

    Ale moc mi nesedi, jak pote, co ti rekne, jak se jmenuje, rikas "vyborne". Ta tvoje predchozi veta nejak zvlast nepoukazuje na to, ze by ses snazil zjistit jeji jmeno nebo resp. snazis, ale jen tak mimochodem, pak ale kdyz se ti predstavi, tak rikas vyborne, jako by to byl hlavni zamer nebo nevim proc.

    Jo a taky se mi moc nelibi to osloveni huhlo.

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Offtopic:))

    podla mna aspon to cislo dala:))

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora misty

    huhlo mi nevadilo, vcelku vtipné když se to správně pronese :) spíš ten uvod jak se zamotal do toho proč jí na ulici, ta holka se nechytla a vyznělo to trapně..
    ale jinak dobrý, taky bych řekla, že číslo dostal :)

    Reaguj na tento komentář
Namátkou
 od autora Lvíče

    Četl jsem to jen zběžně, působí to dobře, ale chyby, kterých jsem si hned všiml:

    - Zjišťování, na koho čeká. Zbytečné riziko, že odpoví "na přítele."

    - Skrytá kamera. To mě přímo praštilo do očí. Tohle ji muselo nechutně vylekat, hned na to si říct o číslo je obrovský risk, že ještě zaražená automaticky řekne ne.

    - Vtip o ujídání (jak jejího kebabu, tak smyšleného hamburgeru) ji sice rozesmál, ale udělal ze sebe skoro zbytečně (kvůli pár bodům za vtip) somráka.

    Jinak si ale myslím, že zapůsobil dobře a to číslo dostal. Nicméně ta správná otázka je, jak to pokračovalo na rande :) Číslo přece není cíl, to dá skoro každá kdekomu.

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora lukaskral

    Řekl bych, že číslo nedostal. Ty otázky se mi zdají místy složité a když je to takto napsané. Určitě máš body za vtipnost, ale nevidím důvod, proč by ti to číslo dala (připadá mi ten rozhovor vlezle až o ničem).

    Reaguj na tento komentář
az na to ....
 od autora iKosser

    myslim ze to bylo docela v klidu, az na to ze jsi ji rek huhlo:D zkousel sem to taky ale moc to nezapusobilo....[S04]Ale taky asi zalezi na to ,kdo to rika ze....[S08]

    Reaguj na tento komentář
chyba
 od autora sliv

    kdyz mluvis o kamere, tak neni uplne jasne, s jakym vyrazem na to reagovala. Pokud jsi byl hodne presvedcivy a navic jsi ukazal na realnou policejni kameru, tak je pravdepodobne, ze vtip nepochopila a uverila, ze je opravdu natacena. V tom pripade jeji zajem okamzite opadne. Navic sebevedomy muz si rekne o cislo pro sebe a ne pro nejake poldy, coz jsou opet zaporne body => cislo si podle me nedostal.

    Reaguj na tento komentář
    Re: chyba
     od autora konyconi

      jakmile RaShCZ rekl, ze poldove jsou zvedavi jestli ji da cislo, tak ji muselo dojit ze jde o humor. To by musela byt blba, kdyby ne.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re: chyba
       od autora Niky

        přesně! mě to přišlo jako povedenej vtípek..

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re: chyba
         od autora gin

          maybe[S03]

          Reaguj na tento komentář
Vtip
 od autora JohnNeo

    Můžu se zeptat o jakej mělo jít vtip s tou drogérií? Sorry ale mě to nějak nedocvaklo [S07]

    Reaguj na tento komentář
    Re: Vtip
     od autora RaShCZ

      No tak zeptat se samozřejmě můžeš, ale já ti přesně neodpovím. [S08] Problém tkví v tom, že nemám dopředu rozvržený plán oslovení. Vše vymýšlím až v průběhu (to je také důvod, proč jsem ten konec zkazil).

      Víceméně by tedy záleželo na její odpovědi. Kdyby odpověděla "Proč v drogerii?", tak bych odpověděl něco jako: "Protože se tam nesmí kouřit a nenačichlo by ti to." Zkrátka bych to vedl až do nesmyslů.

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora mazaný Filip

    Vtip je kořením života ale ... myslím, že by se s ním mělo šetřit v tom smyslu, každá druhá věta by měla být nutně vtipná neboť je zde riziko (jak vidíme) že né každý vtip dotyčná pochopí a hlavně jsou slečny co nechtějí dvorního klauna, ale stačí jim muž se smyslem pro humor. Vtip se skrytou kamerou se mi líbil - určitě v slečně vyvoval velký otazník, pak jí došlo, že je to vlastně vtip a nakonec v něm bylo i "vkusné" požádání o tel. číslo > takové vtipy mají své místo v balení!

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      Souhlasím s tím, že vtipy k balení patří, ale nesmí se to s nimi zase přehánět. Co se týče skryté kamery, tak hlavní chybou nebyl samotný námět, ale fakt, že jsem se při získávání čísla vymlouval na policisty...

      Reaguj na tento komentář
Všto ty gaváril, málčik?
 od autora Básník

    Chudák holky, mají to s námi těžké, ani najíst je nenecháme[S07]
    Představa, že jsem holka a někdo se mě ptá na takový kraviny, sám se chová jako somrák (ale vypadá sexy?) a ještě mi radí, jak mám jíst hygienicky. RasHík musí být asi dost hezkej, když mu potomhle všem dala číslo. Myslím, že poslední co holka potřebuje je, aby jí nějakej pedantskej "somrák" volal po nocích. Huhla, omrznou ti nohy, vydezinfikuj si to jídlo, kebab přivez Borat atd. Co je na tom, proboha, vtipnýho? Na takovou úroveň nemíním klesnout, radši budu do smrti bez přítelkyně. Shrnuto: Tímto rozhovorem jsem zhnusen, pane šéfredaktore. My, stidliví, potřebujeme jiné návody! Howgh.

    Reaguj na tento komentář
    Re: Všto ty gaváril, málčik?
     od autora Básník

      Pardon, stydliví. Když píšu v citovém pohnutí, dělám gramatické chyby.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re: Všto ty gaváril, málčik?
       od autora RaShCZ

        Pěkně ses rozohnil. [S03] Článků pro stydlivé je to víc než dost. Stačí zapátrat. Nechci psát to samé 100x jinak bez většího přínosu.

        Účelem není dívku urazit, ale dělat si z ní legraci. [S03] Mimochodem, sexy fakt nevypadám. [S04]

        Reaguj na tento komentář
Kdo si hraje, nezlobí?
 od autora Básník

    Osobně se domnívám, že RasH si rád hraje...Ale myslím, že nemá přítelkyni, protože pak by z nikoho číslo netahal...Ale trochu mu závidím tu jeho suverénost[S02]

    Reaguj na tento komentář
    Re: Kdo si hraje, nezlobí?
     od autora RaShCZ

      S tím hraním máš pravdu. Vždyť celé svádění je v podstatě o hraní si. Jakmile to bereš moc vážně, nemáš šanci.

      Přítelkyně není překážka k číslu, pokud ostatní ženy bere jako koníček. (to myslím obecně)

      Suverénost se dá natrénovat. [S03] A nepiš laskavé v mojí přezdívce malá s a velké H. [S08]

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora izi

    pekne trapny...

    Reaguj na tento komentář
lol
 od autora Katka

    nebavila bych se s nim asi od druhý věty:D:D

    Reaguj na tento komentář
    Re: lol
     od autora Wanton

      To může říct každá. ;)

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Jossh

    [I]Rash napsal ,,Když se začínáte se ženou bavit, dejte si pozor na to, abyste ji neoslovovali podmiňujícím způsobem (mohl bych) či omluvou (promiň, že tě vyrušuji). Výjimkou jsou případy, kdy máte propracovanou záminku, která tento způsob navázání kontaktu vyžaduje.,,[/I]

    Dovolím si oponovat, v případě indirectu,popř. ve vyšší společnosti na úrovni,kde se ctí pravidla gentlemanů je podle mě ,,omlouvám se za vyrušení,, na místě a klidně ho doporučuji

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      Ano, samozřejmě. Pokud se ve společnosti klade důraz na určité konvence či přístup, je třeba dodržovat je. Nicméně jde o poměrně specifický případ.

      Reaguj na tento komentář