Správné sezení může rozhodnout o vašem úspěchu!

Ač se to na první pohled může zdát jako banalita, spousta lidí dělá chybu v posazení na prvním rande. Zbytečně si tak mezi sebe a objekt svého zájmu umisťují překážku, která jim ztěžuje komunikaci.

Když jsem sbíral podklady pro tento článek, dočetl jsem se ve spoustě diskuzí velmi rozporuplné informace. Někdo radí sedět zásadně naproti kvůli očnímu kontaktu, jiný na rohu (do L) kvůli kombinaci vzdálenosti a již zmiňovaného očního kontaktu a poslední skupinka lidí radí sedět vedle partnerky. Pokusím se tedy zde všechny varianty rozebrat z hlediska jejich kladů a záporů a uvést doporučení na základě své osobní zkušenosti.

Sezení naproti

Naproti sobě znamená hledět si do očí. Zastánci této varianty upozorňují i na to, že v případě potřeby můžete ženu chytit za ruku. Žena bude toužit být blíže, a proto bude snadnější ji po odchodu z restaurace či kavárny atd., můžete obejmout či políbit. Na první pohled logická úvaha však skrývá zásadní nedostatek. Vy i dívka máte na první schůzce jakousi bariéru. Úspěšné balení předpokládá tuto bariéru odstranit. Co se však stane, pokud si sednete naproti sobě? Místo toho, abyste bariéru odstranili, raději ještě jednu přidáte - stůl. Budete se sice cítit pohodlněji a uvolněněji, ale cena za to je dosti vysoká.

Pokud jste tvrdým zastáncem sezení naproti sobě na první schůzce, tak vám mohu pouze doporučit navštěvovat takové podniky, kde bude bariéra, tedy stůl, co nejmenší. Zde je jistá šance uspět. V opačném případě se vám nepodaří vaše přirozené bariéry zlomit a vy tak zbytečně ztrácíte body.

Sezení do pravého úhlu

Zastánci sezení do L chtějí být blíže svému cíli, ale zároveň se ještě bojí jít přímo na věc. Jejich typická věta zní: „Nechci to uspěchat." A tak čekají a čekají a čekají (platí všeobecně, ne pouze o sezení). Nakonec jim jejich dívku většinou přebere někdo, kdo nečekal a šel na věc rychleji než oni.

Sezením do pravého úhlu dáváte podvědomě najevo svoji nerozhodnost a bojácnost. To není moc dobrá vizitka, že? Mohu ho doporučit pouze těm, kteří si netroufají sednout přímo vedle dívky a jít na věc z první linie. Počítejte však s menším úspěchem. Opět mezi vámi stojí již zmiňovaná překážka, byť je v tomto případě menší než v předchozím.

Sezení do L se hojně využívá v pojišťovnictví. Pokud člověk jedná s klientem a chce mu být dostatečně blízko tak, aby mu klient viděl pod ruku a cítil k člověku důvěru, ale zároveň dostatečně daleko, aby nevstupoval do intimní zóny klienta, sedne si do L. Vy však chcete dívku sbalit a ne ji uzavřít pojistku.

Sezení vedle sebe

Bingo. To je přesně to, k čemu byste se měli odhodlat. Vypadá to sice zezačátku trochu vtíravě, ale sezením vedle partnerky u ní dosáhnete největších úspěchů. Mezi vámi není žádná komunikační bariéra, a tak se vaše přirozená obrana rychleji ztratí. Zezačátku to bude sice chtít trochu odvahy, ale zvyknete si.

Pozor! Sednout si vedle partnerky neznamená vniknout do její intimní zóny. To můžete až po nějakém čase nenápadného přisouvání se (v mém případě to buď dělám nevědomě, nebo se přisouvá partnerka - sám nevím). Pokud byste chtěli proniknout do její intimní zóny hned, dočkali byste se velmi negativní reakce. Byla by nervózní a stáhla by se do sebe. Zezačátku udržujte tedy 15-30cm odstup. Obzvláště špatně byste dopadli, pokud již dívka vedle sebe nemá místo a vy ji „natlačili" na zeď. Jakmile to uděláte, máte po schůzce.

Další velká výhoda tohoto posazení je izolace od okolního světa. Pokud budete zábavný společník, tak oba velmi brzy zapomenete na okolí a na čas. Žádné nervózní mrkání na hodinky. Vždy, když jsem si takto na první schůzce se ženou sedl, tak nám oběma vystydl nápoj. Zato my hořeli vášní. 

Žena může vnímat detaily vašeho těla (zvláště pusu při mluvení rády zkoumají), vaši vůni, charisma, řeč těla. Nemusíte se jí hned dotýkat, nechte tomu čas. Všímejte si postavení jejího těla. Zda na vás natáčí pouze hlavu nebo celý trup. Jestliže se začne natáčet vaším směrem celá bez toho, aby si odsedávala, máte vyhráno. Obranná linie je prolomena a mohou začít první doteky a polibky.

Na závěr tohoto článku ještě drobná perlička. Pouze jediné rande mi v životě totálně nevyšlo. Víte proč? Posadil jsem se naproti partnerce za velký stůl. Dneska bych tu chybu již neopakoval.

Komentáře

Bez nadpisu
 od autora atreides

    zpetene muzu rict, ze podvedome sem se vyhybal sedet vedle sebe. stul jsem jako barieru nechapal a mnohdy se stalo ze jsme se koukali do oci, drzeli se za ruce a tekli nam sliny po brade po 30min - stul nestul. kdyz nas ale okonosti donutili sedet vedle sebe, tak se perfektne cte rec tela podle jeji polohy. u jedne jsem si tak po 4 randeti uvedomil ze mi tam psenka nepokvete - kdyby mohla otocila by se snad zady - chtela kamrada :-> takze dobrej hint - toho typu, je to preci jasny, ale sam bych na to neprisel :->

    Reaguj na tento komentář
Co naproti a potom proti sobě?
 od autora Killer

    A co to naplánovat tak, že byste šli do kavárny s malejma stolečkama, tam si sedli proti sobě. Po hodině se můžete přesunout někam na skleničku nebo do parku na lavičku a tam si sednout vedle sebe?
    Podle mě to spojuje výhody obou přístupů. Proti sobě mi přijde jsko taková klasika, kterou některý holky podvědomě vyždujou. Na druhou stranu je to hrozně nepraktický. Kavárna tedy uspokojí jejich potřebu romantiky a trošku to nakousne. Když už je uvolněnější atmosféra, tak jde si přisednout vedle.
    Mimochodem, posunutí židle - je to jednak galantní, dál to má výhodu, že můžete rozhodnout, kde bude děvče sedět.

    Reaguj na tento komentář
    Re: Co naproti a potom proti sobě?
     od autora RaShCZ

      Ano, pokud je ten stoleček opravdu malý, tak by to tak šlo. Když bude dostatek času, tak v tom nevidím nic špatného. Problém je ten, že dívku to může po nějaké době přestat bavit a už se jí nikam jednoduše chtít nebude. Když si sedneš vedle ní, tak vždy můžeš zůstat dostatečně daleko, pokud uvidíš, že není uvolněná. Záleží hlavně na tobě, jaké posazení preferuješ. Vedle sebe (nenásilně) je však nejlepší.

      Jestliže pozveš dívku do kavárny, kde jsou malé stoly a židle, tak jsi udělal docela slušnou botu. Zásadně vybírej takové kavárny, kde je sofa pro dva lidi.

      Napadá mne jediný případ, kdy je lepší sednout si naproti sobě a tím případem je, pokud jdeš se ženou na večeři při svíčkách. Tam je posazení naproti sobě vyžadováno. Ovšem pozvat ženu na večeři na první schůzku ti v žádném případě nedoporučuji.

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Darken

    Na prvním rande by se nemělo určitě sedět vedle sebe, ale spíše naproti sobě u menšího stolečku, řekněme v kavárně. Jak je to hospůdka a je to větší vzdálenost, letmé dotyky a svádění se neprojeví. Sedět zpříma s dobrými nehty (ženy se na mužské ruce hodně dívají) a flirtovat. Pak doporučuji jít ven, kde si můžete sednout mírně vedle sebe. Navíc, i venku už ji kluk může chytnout za ruku (ale ten moment musí vystihnout a nečekat na něj).

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      Viz moje reakce na Killera. U tebe se mi zdá, že bys na to šel moc opatrně. Slavíš s touto taktikou úspěch?

      Reaguj na tento komentář
RaSh
 od autora niki

    Proč nedoporučuješ na první schůzce pozvat ženu na večeři?

    Reaguj na tento komentář
    Re: RaSh
     od autora RaShCZ

      Proč žena příjíma pozvání na rande? Protože se chce s mužem seznámit nebo protože chce večeři zdarma? Pokud je to to druhé, tak nemá cenu jakkoli pokračovat.

      Neplatí to pouze o večeři, ale pozvání a dárcích všeobecně. Pokud chce žena muže, tak by ho měla chtít bez nároku na jakékoli dárečky a pozvání. Jinak je to zlatokopka.

      Navíc některé ženy mohou pozvání na večeři odmítnout, protože se bojí, jakou protislužbu bude po nich muž za to chtít.

      Další zápor restaurace také souvisí s onou zavázaností - žena může přijmout od muže pozvání na další schůzku jen proto, že se mu cítí vděčná za onu večeři. Nebo protože doufá, že opět bude podobné pozvání (to již hraničí se zlatokopkou). Samotný muž ji však nepřitahuje a jejich vztah nemá naději na pokračování (což však ví pouze žena).

      Sečteno a podtrženo: Restaurace rozhodně nezavrhuji, ale dříve než na třetí schůzku bych do nich nešel.

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora niki

    Existuje i možnost, že strávíte pěkný večer a pak se jdete najíst. Platívá většinou muž.[S03]

    Reaguj na tento komentář
hmm
 od autora Koleno

    Jak to tady pročítám, docházím k názoru, že pro svůdníky přes čtyřicet jsou některá pravidla už jinak, zejména tehdy, když vztahy navazují se zhruba stejně starými ženami.

    Nikdy na prvním rande ne jinak než vedle sebe, souhlas, ale do L nevadí, předpokladem je, že ne na židlích, ale na sofa nebo pohovce či lavici (ne tvrdé, ale s polštářkem či podsedákem). Restaurace také nevadí, když jste na pohovce vedle sebe (jsou takové, každý by měl mít vytipovanou) a nevadí i nějaké jídlo, pokud se dá ďobat průběžně u rozhovoru (ne guláš nebo svíčková, ale něco malého sladkého, ovoce, obložený talíř). Pokud rande trvá déle než dvě hodiny, považuju takové občerstvení za nutnost, prázdný žaludek partnerky může vyvolat nevoli, naopak drobný zákusek, zmrzlina, občerstvení navodí dojem, že se budete o patnerku starat a naznačujete, že se budete s ní dělit i o jídlo. Takové občerstvení ženu nezavazuje ale naopak podnítí.

    Mě se podobné postupy osvědčují a Rashův názor, že si žena nezaslouží absolutně nic krom zaplacení kávy nebo sklenky vína naprosto odmítám. Při delší první schůzce je jednoznačně investice nějaké koruny do jídla přímo povinnost. Dodávám, že další schůzky již bývají kratší a intenzivnější a k jídlu už většinou nedochází :-)

    Reaguj na tento komentář
    Re: hmm
     od autora lamka

      povinna investice nejake koruny je pouze v bordelu :D

      Reaguj na tento komentář
    Re: hmm
     od autora HS

      Doporucuji faymanovsky pristup. Nekupovat ji nic, dokud neodpovi ano na otazku : " Vyspis se se mnou ? "

      Reaguj na tento komentář