Řeč těla (15) - Mužské tělo

Většina žen vám bude tvrdit, že chce muže, který bude hodný, inteligentní a bude mít spoustu těch úžasných psychických vlastností, které ženy přece tak moc potřebují. Ale jakmile kolem ženy projde muž s vypracovanou postavou a oblečením na tělo, začne žena všechny tyto vlastnosti hledat očima.

Jste "ideálním" mužem?

Úvodem výše jsem chtěl naznačit, že v podstatě vůbec nezáleží na tom, co žena podle svých slov na muži hledá. Jakmile se kolem ní mihne fyzicky přitažlivý muž, opravdu nepátrá po tom, na kolik splňuje její požadavky. Nechá se unášet jeho postavou.

Pro ženy je důležitý fyzický vzhled protějšku, i když to rády popírají.

Při tom platí, že čím má žena vyšší sebevědomí, tím větší nároky po fyzické i po psychické stránce na muže má. Existují tři části mužského těla, na které ženy zaměřují svoji pozornost – hruď, nohy a hýždě. U všech třech částí platí, že ženy láká, když jsou pěkně zpevněné a připravené k akci. Jakmile to v posilovně přeženete a budete samý sval, ženám se vaše tělo nebude líbit, protože vycítí, že se staráte o sebe více, než byste se staral o ně.

Mužské tělo by mělo být stavěno tak, aby muž dokázal ženu ochránit před napadením, nosil těžké předměty a likvidoval pavouky.

Hrudník

Správný muž by měl mít široká ramena a směrem k bokům se zužovat. Někdy se tomuto tvaru také říká tvar obráceného trojúhelníku. Takový tvar postavy poukazuje na sílu a vytrvalost muže. Pevná opora těla je dostatečným znakem toho, že muž unese i těžké předměty. Velký hrudník zase ukrývá výkonné plíce zaručující výdrž.

Hýždě

Mužské pozadí ženu přitahuje ze všech tělesných částí nejvíce. Muži by měli mít malý a pevný zadek. Ženy si neumí vysvětlit, proč je právě tato část mužského těla přitahuje nejvíce (uvádí se, že 40 % žen považuje hýždě za nejzajímavější část mužského těla). Je tomu tak proto, že pevný zadek zaručuje rychlé a přesné pohyby pánví. Muž s pevným zadkem má vyšší pravděpodobnost, že při styku oplodní ženu.

Když má muž ochablé pozadí, má potíže při milování. Pohyby nevykonává pánví, ale celým tělem. Ženu tak zalehne, což jí není pohodlné, a navíc se jí hůře dýchá. Navíc je muž celkově pomalejší a nevydrží přirážet dlouho.

Právě proto se vyplatí prohlédnout si své pozadí v kalhotách, které se chystáte koupit. Pěkně vytvarovaný zadek je pro ženy lákadlo.

Nohy

Svalnaté nohy jsou rovněž příslibem vytrvalosti a síly. V případě potřeby může muž se svalnatýma nohama běžet poměrně dlouhou dobu, což se výborně hodí při dopravní zácpě.

Jak vidíme, ženám se na mužích líbí v podstatě ty samé věci jako před deseti tisíci lety. Základem všeho je pevná tělesná stavba zvyšující šanci na přežití v divočině velkoměsta, rychlé nohy pro lovení mamutů a pevný zadek pro zvýšení počtu členů tlupy.

Zdroj:

PEASOVI Allan a Barbara: Řeč těla. 1. Vyd. Praha: Portál 2008. 360 s. ISBN 978-80-7367-449-6

Komentáře

Bez nadpisu
 od autora Rocky

    Já spíš souhlasím s názorem:

    1, úsměv
    2. zadek
    3, ruce

    .. a dost často se mi to potvrzuje (nicméně si na postavu vůbec nemůžu stěžovat, zvláště hrudník :-) )

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora Petr

      Vidím to stejně. Jen bych přidal: 4. oči. A ty ruce jsou hodně důležité, to ženské fakt sledují.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora Rocky

        jop ty oči jasně, to je spíš zahrnuto celkově v tom úsměvu

        Reaguj na tento komentář
Tělo
 od autora El_Amante

    Souhlas. Ženy často koukají u mužů na ruce. Ale nejde až tak o sílu rukou, jako o jejich upravenost. Pokud má muž okousané nehty a odlupuje se mu kůže, tak je zle. Pokud má naopak ruce, jako kdyby byl vedoucí kosmetického salonu, taky to podle mě není úplně dobře. Ideální je zlatá střední cesta, kdy máte ruce upravené, ale nepůsobíte zženštile.
    Dále ženy koukají hodně na břicho(možná se snaží namluvit nám, že je pro ně nejdůležitější, jaký je muž uvnitř, ale jakmile kolem nich na pláži projde chlap s pekáčem buchet, jejich nároky na psychiku josu ty tam :-D).

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora ax

    Zadek opravdu ženské sledují tak, až jsem se divil. Z tohoto ohledu nechápu kluky, co na sebe berou ty nesmyslný plandavý džíny s rozkrokem u kolen, ty působěj přímo odpudivě.

    Jinak hodně dělá celkové držení těla, dneska je každej druhej shrbenej, skoro nikdo se pořádně nehejbe, tak i z toho rovného držení těla se dá snadno udělat konkurenční výhoda, stačí trochu cvičit. To držení těla je o hodně důležitější než mít vyrýsované svaly.

    Reaguj na tento komentář
Fyzická stránka teda nic moc....
 od autora Básník

    Jsem shrbený, i když cvičím, hubený, i když jím docela dost (asi zděděný metabolismus), zadek, ruce a oči OK (i když nosím brýle).
    Hrudník chlupatý nemám. Rád vtipkuji, ale vypadám přitom jako idiot. Přesto se některým holkách líbím. Ale co, jak stárnu, slevuji v požadavcích i u druhého pohlaví[S03]Na pláži nebalím, když se do mne slečna zamiluje, když jsem ve svetru, tak to snad vydrží i v momentě, kdy mě uvidí poprvé zcela nahého. Kost, pokrytá bílou kůží, sem tam mateřská znaménka...[S06]

    Reaguj na tento komentář
    Re: Fyzická stránka teda nic moc....
     od autora ax

      Nevadí, na básničky taky zabírá dost holek [S03]

      Reaguj na tento komentář
"svalnatými nohami"
 od autora Jiri

    omg, rashi, vrat se na zakladku :)))

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      Když vytýkáš pravopis, mohl by ses alespoň ujistit, zda v daném případě neexistuje více správných možností. [S08]

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora Lvíče

        Tak v tom případě se obávám, že více možností neexistuje. Nohami je správně jen v případě, že jde třeba o nohy od stolu. V případě lidských nohou se používá duální skloňování. Každopádně takovéhle věci bych vůbec neřešil, spousta lidí dělá daleko horší do očí bijící chyby a duální skloňování tuším není zrovna záležitost základní školy (nás to učili až na střední).

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora RaShCZ

          Sakra, tam v tom případě bude ve zdejších článcích chyb jak máku. [S06] Tohle pravidlo se mi záhadným způsobem vykouřilo z hlavy.

          Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora Jiri

          Hele nas to ucili na zakladce, jeste dneska vidim ucitelku, jak nas jebala za to, kdyz jsme to zvorali...takze asi i diky tomu mne to bije do oci...kazdopadne nejlepsi skola pravopisu je cteni...pokud mozno knizek :))

          Reaguj na tento komentář