Reakce souvisejí s teplotou

Každý z nás ví, že se na mrazu cítíme jinak než ve vyhřáté místnosti. Teplota okolí zkrátka ovlivňuje naše prožívání. Jak však jistý experiment dokázal, i krátkodobé působení teploty ovlivní naše reakce na okolní podněty. Věda tak učinila další poznatek, který nám pomůže ve svádění.

Experiment, který potvrdil souvislost reakcí s teplotou, byl poměrně zajímavý. Vytvořily se dvě skupiny lidí, kteří měli debatovat na dané téma. Během příchodu na místo určení bylo vždy několik lidí ze skupiny požádáno experimentátorem o podržení hrníčku. U první skupiny lidí šlo o teplý hrníček, u druhé skupiny o studený. Jedinci, kterých experiment týkal, samozřejmě nevěděli, že cílem výzkumu je zkoumat reakce na teplotu.

Výsledky dopadly tak, jak nejspíše očekáváte. U skupiny, v níž byli jedinci, kteří po cestě drželi teplý hrníček, se projevila snaha o mírová řešení a kompromis. Oproti tomu skupina se studeným hrníčkem byla značně konfliktní. Celý experiment byl samozřejmě posléze zopakován s jinou skupinou lidí se stejným závěrem.

Co z toho plyne

Určitě jste si všimli toho, jak reagují lidé v teplém a studeném počasí. Je-li teplo, jsou lidé vstřícní a naopak je-li zima, není radno někoho provokovat. Zmiňovaný experiment toto pouze potvrzuje.

Pokud tedy budete chtít oslovovat ženy v zimě, větší šanci máte v teplých místech (např. nákupních centrech). Když již budete chtít oslovovat venku, přívětivější k vám budou ženy držící teplý nápoj.

Jistě znáte poučku, že v případě, kdy chcete použít instant date (tedy spojit oslovení s první schůzkou), máte tím vyšší šanci, čím blíže je podnik, do kterého ženu zvete. Nyní v zimě ale zároveň vaše šance na přijetí pozvání roste s tím, zda má žena místo pozvání spojeno s teplem. Tedy, budete-li v zimě zvát ženu do kavárny, máte větší šanci na úspěch, než když ji pozvete do vinárny či restaurace. Ideální ale je pozvat ženu na teplý a zároveň mírně alkoholický nápoj, například punč.

Trik s kelímkem

Další způsob, jak využít rozdílu ve vnímání teplé a studené, je trik s kelímkem. I přes venkovní zimu se před schůzkou setkáváme s partnerkou často venku. Trik s kelímkem spočívá v tom, že na schůzku přijdete o 5 minut pozdě tak, abyste měli jistotu, že žena již bude na místě. Ponesete si s sebou kelímek s teplým nápojem (ne horkým!). Doporučuji něco nealkoholického. Po příchodu řeknete ženě, ať vám kelímek z nějakého důvodu na chvíli podrží. Nechte jí ho v ruce přibližně minutu, a hned vám konverzace půjde lépe. Je to v podstatě napodobování experimentu v původní podobě.

Nečekejte od toho zázraky, ale žena bude vstřícnější. Pokud to je vaše první schůzka, zvýšili jste si hned zezačátku šanci na další setkání.

Rande uvnitř nebo venku?

Ze zmiňovaného experimentu by logicky vyplývalo, že nejlepší místa pro rande jsou teplá místa. Zde je potřeba doplnit všeobecně známou pravdu – alkohol roztahuje cévy a tím zahřívá. Není tedy potřeba být na schůzce nutně v teple, ale pokud jste venku, chce to něco alkoholického (a nejlépe samozřejmě teplého).

Tak tohle ne!

Mnoho mužů si neuvědomuje, že reakce ženy ovlivňuje to, zda je jí teplo nebo zima. Proto si vymyslí schůzku tak, že po teplém zahřátí v kavárně či jiném podniku následuje dlouhá cesta přes město, během které žena spolehlivě vychladne.

Co se stane – žena překvapivě během cesty začne ztrácet náladu a jakmile dorazíte na cílové místo, začíná být protivná. Celý zbytek rande je tak doslova příšerný, a přes slibný začátek vše končí dost hořce.

Upřímnější muži dokonce prozradí své plány ženě v prvních minutách schůzky a pak se diví, že žena při vidině 20minutové cesty na mrazu ochladne předem. Naprosto nejhorší je pak prozradit své plány na schůzku ještě při navrhování setkání (nebo se dokonce zeptat na souhlas). Ale to už vypovídá spíše o nízkém sebevědomí.

Je to důležité?

Z mého pohledu je teplota pouze dílčí faktor. Je to součást výběru místa na schůzku, kdy obecně platí, že žena přijme pozvání spíše tam, kde se bude bavit a cítit se pohodlně.

Určitě sami přijdete ještě na mnoho uplatnění, kde lze poučku o teplotě využít.

Komentáře

K ničemu?
 od autora Lvíče

    Uf, to už bychom rovnou mohli začít řešit, jestli ženy oslovovat v červené bundě nebo zelené.

    Vzpomněl jsem si i na několik svých oslovení, které se odehrály venku v zimě, jednou jsem takhle oslovil holku o půlnoci v mrazu a oba jsme se tam klepali do 4 do rána :D A byl z toho její hodně vysoký zájem, který několik měsíců pokračoval...

    Nicméně pokud pravým záměrem bylo některým nesebevědomým jedincům uměle vyboostovat ego tím, že budou mít při použití rad zmíněných v článku placebo efektem zvýšené sebevědomí a tím jistěji na ženy působit, pak se omlouvám :)

    Reaguj na tento komentář
    Re: K ničemu?
     od autora RaShCZ

      Nebylo. Cílem Svádění.cz je sdělit návštěvníkům, co mohou udělat pro to, aby sbalili ženu. Ty s tím viditelně problém nemáš, a proto se nediv, že ti většina článků bude připadat zbytečná.

      Mimochodem, pokud si projdeš fórum, tak skutečně najdeš dotazy na to, jakou barvu oblečení si na sebe vzít. [S08]

      Reaguj na tento komentář
    Re: K ničemu?
     od autora HideInLight

      Myslim, ze ten clanek je dobrej postreh. Rozhodne neni k nicemu vedet, jak pusobi okolni vlivy na psychiku cloveka.

      Reaguj na tento komentář
aby si nemysleli...
 od autora Libor

    Chlapi, odedneska na rande jedine se sirkama a letlampou :-)
    Jako zajimavost pekne, ale aby si pak nekteri odmitnuti muzi nemysleli, ze je dotycna nechce kvuli zime :-)

    Reaguj na tento komentář
Musím jen souhlasit
 od autora mili

    Pokud bych mluvila sama za sebe, tak si myslím, že to, co se píše v tom článku, celkem sedí. Neřekla bych přímo, že by mi stačil horký kelímek v ruce, ale vím, že pokud bych byla někde v teplém prostředí, rozhodně bych se cítila uvolněněji a hlavně vstřícněji. Což se nedá říct o chladném prostředí. A to nejen při schůzce či nějakém náhodném flirtu, ale i co se týče intimností. Nechci tím říct, že bych na oslovění muže v mrazivém prostředí reagovala protivně, ale i tak...teplo je teplo[S03]

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Rocky

    Anebo taky cim vetsi zima, tim vic se k vam bude tulit a chtit zahrat :)

    jinak ten clanek mi prijde dobrej, i prestoze po precteni titulku sem mel stejny dojem co Lvice

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora bilykralik

      Taky si myslím, že v chladu se lidi více budou tulit.
      Osobně mi více vyhovuje spíše chladnější prostředí a k tomu pohyb. V teplém prostředí se potím a motá se mi hlava, nejsem schopna se soustředit a celkově se necítím dobře (mám problémy s oběhovou soustavou a krevním tlakem).

      Pro mě ideálně - v zimě venku a v létě někde ve stínu u vody popřípadě ve sklípku.

      Ale teplým kelímkem v rukou určitě bych v zimě nepohrdla, to je výborný nápad. Ale okolní teplota vzduchu pro mě je ideální tak 18 stupňů a méně.

      Reaguj na tento komentář