Pozvěte ji na rande zavoláním

Získali jste vytoužené telefonní číslo a teď přemýšlíte, jak se dotyčné ozvat tak, aby přijala vaši nabídku na schůzku. Stačí dodržovat tři jednoduchá pravidla a vaše šance na úspěch rapidně vzrostou.

Jak pozvat ženu na rande přes telefon? 

Jakmile máte telefonní číslo na vytouženou ženu, můžete se rozhodnout mezi pozváním pomocí SMS a mezi zavoláním. Každá z metod má své výhody a nevýhody.

Pozvání po SMS je relativně nenáročné. V krajním případě vám dokonce stačí jedna dobře vymyšlená zpráva, kterou pošlete klidně na deset čísel a jen čekáte na odpovědi. Nemusíte rychle reagovat na slova ženy. Na druhou stranu ale SMS není příliš osobní, a obecně se má za to, že žena pozvaná SMS vás spíše odmítne než žena pozvaná zavoláním. I když ve vašem konkrétním případě tomu tak být nemusí. Pozvání pomocí SMS doporučuji spíše na mladší ženy do 18. let, které se mohou ostýchat přijmout váš hovor. Podrobnější informace o pozvání pomocí SMS vyjdou v samostatném článku.

Zvete-li ženu zavoláním, vyžaduje to od vás více umění. V prvé řadě je nutné neostýchat se telefonovat, nebýt nervózní.

Ženy nervozitu poznají v hlase, proto se před hovorem zklidněte, najděte si místo, kde vás nebude nic rozptylovat, a ženě klidným hlasem zavolejte. Při volání se usmívejte, příjemně to zabarvuje váš hlas. Dále je vhodné udržovat určitou formu rozhovoru, viz pravidla níže. Co se týče použití volání, tak u žen ve věku 18 – 25 se můžete sami rozhodnout, zda budete volat nebo posílat SMS, u žen nad 25 let už doporučuji výhradně volat.

Pravidla pro úspěšné pozvání zavoláním

Jak jsem již naznačil v úvodu článku, existují tři pravidla, která byste měli při pozvání ženy na schůzku po telefonu v každém případě dodržovat.

Pravidlo č. 1: Nenechte jí rozkecat

Při hovoru buďte struční. Stačí ženě zavolat, popřípadě se jí připomenout, zeptat se jí, jak se daří, a vzápětí jí pozvat. Rozhodně s ní neprobírejte její osobní život, počasí ani další blbůstky. Za prvé vás to rozptýlí od účelu telefonátu, a za druhé vaše pozvání pak ztratí údernost a nádech tajemna. Správný rozhovor může vypadat třeba takto:

„Haló?“
„Ahoj Jani. To jsem já, Petr z knihovny.“
„Ahoj Peťo. Jak se daří?“
„Báječně. A co u tebe?“
„No znáš to, mám zase práce nad hlavu.“
„Tak to ti nezávidím. Což takhle jít se odreagovat? Třeba v pondělí večer.“
„Jo, proč ne.“
„Tak se sejdeme v 19:00 na náměstí u kašny. Co ty na to?“
„Dobře.“
„Tak jo. Tak teda v pondělí, jo? Ahoj.“
„Ahoj.“

Když se člověka zeptáte, jak se mu daří, většina lidí si vám začne stěžovat. Takže vám se při optání ženou daří zásadně výborně nebo aspoň dobře. Jakmile se vy zeptáte ženy na totéž, utněte jí dřív, než vás zahltí svými problémy.

Pravidlo č. 2: Nezvěte ji „na rande“

České ženy se zásadně nezvou na rande kvůli negativním myšlenkovým spojením (konotacím) s tímto slovem. Zvěte „na něco“, „někam“ či „za nějakým účelem“. Můžete tedy například zvát „na procházku“, „do muzea“ nebo jako Petr „odreagovat se“. Přinejhorším můžete ženu pozvat obecně „na schůzku“.

Pravidlo č. 3: Mějte vymyšlené detaily

Kdy a kam ženu pozvete, si vymyslete předtím, než vůbec vezmete do ruky telefon. Nevymýšlejte detaily pozvání během hovoru, protože většinou vymyslíte nějakou ptákovinu nebo zvolíte nevhodný čas.

Doporučuje se nezvat na páteční a sobotní večer, protože spousta žen má na tuto dobu již plány vymyšlené (nehledě na to, že dáváte najevo, že nemáte vlastně nic lepšího na práci).

Kdy volat

Doporučení ohledně času hovoru se značně liší. Osobně doporučuji volat v pozdním odpoledne po práci nebo večer mezi 19:50 – 20:00, avšak přijetí pozvání se můžete dočkat i v jiný čas. Vždy je vhodné vzít v úvahu časový rozvrh ženy, pokud o něm máte alespoň částečnou představu, abyste nevolali, když je v práci či ve škole.

Dvakrát, změna a dost

Ženě volejte zásadně maximálně dvakrát, pokud vám telefon nezvedá a ani nevolá zpět. Po druhém neúspěšném hovoru jí můžete ještě zkusit poslat SMS, a když ani na tu do dvou dnů neodpoví, kontakt zahoďte.

Rovněž pokud žena vámi navržený termín z nějakého důvodu odmítá, navrhněte jiný. Bude-li odmítat i ten, řekněte jí, ať navrhne termín sama. Bude-li se opět na cokoli vymlouvat, kontakt zahoďte.

Reakce na závěr

Hovor vyžaduje okamžité reakce na případné námitky či návrhy od ženy, proto si zde ukážeme, co vám při hovoru může žena předhodit, a jak na to reagovat.

„Mám to brát jako pozvání na rande?“ -> „No, ber to, jak chceš. Pro mě to bude jen setkání / procházka.“ / cokoli jiného jste jí navrhli.
„Když já mám moc práce.“ -> „Já taky, ale odpočinek je dobrá věc. / Znáš slovo odpočinek, workoholičko?“
„To takhle zveš každou?“ -> „Jasně, po tobě ještě volám padesáti dalším.“

Máte-li tip na další běžné reakce a odpovědi na ně, podělte se prosím v komentářích. Díky 

Komentáře

Tip
 od autora Jiri

    Me se povedlo holku vylakat v jednom specifickym pripade...byl jsem na miste jejiho bydliste (to uz jsme se ale znali) a zavolal ji, jestli pujde ven. Neco namitala, tak jsem zahral falesnou casovou tisen, ze mam dnes jeste dalsi plany a mam na ni jen chvilku a ven jsem ji vytahl. Jak dlouho pak schuzka trva uz je na me.
    Obecne chci rict, ze falesna casova tisen je skvely nastroj a to nejen v baleni.

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora antioidipus

    no mě tam zaráží to pravidlo č.2 - že nesmí být před ženou vysloveno slovo "rande". Sám se totiž - jak už zde půl roku deklaruju - chystám vyzkoušet mnou vymyšlenou metodu zvaní na rande (o které napíšu až ji otestuju), a v této metodě je to pozvání na rande explicitně formulováno, doslova se chystám běžně používat větu "nechtěla bys(-te) jít se mnou na rande?" Co je na tom špatného? Proč by to mělo mít negativní konotace? Kdosi tady dřív psal, že holkám takové pozvání připadá příliš lacinné. Ale na tom není přece nic špatného, je to normální korektní upřímná nabídka. Anebo se snad holka nedokáže přehoupnout přes nějaké takové předsudky o slově "rande"? Nedokáže se na to podívat svým vlastním rozumem? Nebo je ženám nepříjemné, že někdo nahlas vysloví to, o čem oba tajně vědí - že je to rituál, při němž žena musí být jakoby nenápadně dobývána a zasloužena, že je to ona, kdo dává někomu svolení? A že vyslovení takového principu nahlas vlastně už pak ono pravidlo znehodnocuje?

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora ucho

      Mam podobny nazor. Docela me zarazilo, ze se nema holce rikat, ze se jedna o rande. Takovych schuzek s holkama uz jsem nekolik mel a vzdy to dopadlo kamaradstvim a myslim si, ze pricina muze byt i v tom, ze schuzka prave nebyla chapana jako rande...

      „Mám to brát jako pozvání na rande?“ -> „No, ber to, jak chceš. Pro mě to bude jen setkání / procházka.“

      A kdyz tohle holce reknu predem a pak se ji budu pokouset sbalit, nedockam se negativni reakce jako: O co se snazis? apod.
      A zvlast kdyz bych chtel dat holce na konci ´rande´ pusu...

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora 5o

        Ide o to spravne zaimprovizovat, aj z obycajnej prechadzky / stretnutia sa moze vyklubat rande. Ide o to nevylozit hned vsetky esa na stol.

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora Polo

          povinná četba: Baránek! Tam se dozvíte odpovědi.

          Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      Těch důvodů, proč nezvat "na rande" je několik.

      1) Zmíněné negativní konotace. Díval ses někdy na filmy či seriály pro puberťáky? Na rande není o čem mluvit, kluk se chová jako poleno, je to celé trapné.

      2) Na rande zve pěknou holku každý Franta z Vrbice, takže pak slovo stačí jenom vyslovit a ženě se v hlavě vybaví slušné odmítnutí (zautomatizovaná reakce).

      3) Pokud již holka pozvání přijme, tak na rande se bude v očekávání víc parádit, bude dlouho vybírat oblečení, ale zároveň se bude víc hlídat. Na procházce bude oproti tomu přirozenější, uvolněnější.

      4) Zveš-li holku na rande a nedodáš k tomu nic jinýho, snadno ti to může zhatit plány (chtěl ses jít jen projít a někam si lehnout do trávy, ale holka přišla v pěkném oblečení a na podpatcích). Nehledě na to, že takovou holku můžeš velmi snadno zklamat špatným výběrem umístění rande. Záleží na tom, co od toho očekávala.

      Všeobecně mohu říct, že "rande" je buď spojeno s "trapností" u mladších či s "očekáváním" u starších žen. Procházka není spojena v podstatě s ničím, je to běžná záležitost.

      Pokud s tebou žena půjde na procházku a bude cíleně odmítat tvoje doteky, věř mi, že pozvání na rande by na tom nic nezměnilo. Spíše to vidím tak, že dotyčná je zadaná nebo se jí nelíbíš, a v tom případě by na rande vůbec nešla.

      Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora Kvetos

      Já taky musím souhlasit s tím, že je více než OK, říct, že to je rande, nebo při nejmenším se tak jednoznačně vyjádřit.
      Možná pro mladší holky to je moc přímé, to už neposoudím, nebo jsem zapomněl :) Ale moje zkušenost s inteligentními dívkami ve věku 20+ říká vyjádřit to přímo. Je v tom více než špetka sebedůvěry a pokud je to řečeno s lehkostí, je v tom cítit, že nemáte problém zítra pozvat jinou, pokud tu "příležitost" ona nevyužije.
      "Příležitost" říkám, protože i pro ni to je přece zábava. Já ji neprosím o rande. Já jí nabízím strávit příjemný čas se zajímavým mužem (se mnou). A neříkám to kvůli pocitu, že jsem "někdo", ale proto, že vím, co nabízím a vážím si sám sebe.
      Navíc věřím, že ono přímé, s lehkostí vyjádřené pozvání, ukazuje i na to, že vy za to stojíte, že to může být zábava a že ji těch pár chvil nemůže nic vzít, ale naopak dát!
      Pokud se žena/dívka nepřenese přes nějaké slovo (např. rande), pak mi (zřejmě a možná) za to ani nestojí. Myslím, že raději se nechám odmítnout, než trávit čas s "nezajímavou" ženou.
      Toť můj pohled na slovíčkaření - jinak souhlasím s obecně platnými kroky a chválím ;)

      Reaguj na tento komentář
    Re: Zvaní na "RANDE". Ano či ne.
     od autora 1.MAJ

      Ahoj, na tvůj výzkum se těším, protože mne to samotného zajímá. Osobně souhlasím s Rashem, ale rád se přiučím i jinému přístupu.

      "nechtěla bys(-te) jít se mnou na rande?"
      Tohle si dovedu představit funkčí, jen když se to bude okatě přehrávat, aby ženě bylo jasné, že je tato forma myšlena žertem.
      Proč?

      1. záporná otázka - vybízí k záporné odpovědi "Ne, nechtěla."

      2. podmiňovací způsob - vyjadřuje nejistotu, nesebedůvěru

      3. nechání rozhodnutí na ní - opět vyjádření nejistoty. Vhodnější je předpokládat, že i na ona má zájem o mne, tudíž i o schůzku, neptat se tedy chceš/nechceš, ale rovnou kdy/kde, pokud nemá zájem, sama to dá v tuto chvíli najevo.

      4. samotné slovo rande - jde o to, že "randí" se až ve vztahu, v holkách to tedy vyvolává pocit, že už si od toho setkání "něco slibuješ", kdežto ona chce jít na "oťukávající schůzku a pak se uvidí" a zařadí tedy zpátečku.


      "...rituál, při němž žena musí být jakoby nenápadně dobývána a zasloužena, že je to ona, kdo dává někomu svolení?"

      Pro někoho je první schůzka naopak rituálem, kdy nabízí ženě možnost prezentovat své kvality a na základě toho se rozhodne, zda s ní chce mít sex, vztah, kamarádství, něco mezitím, nebo vůbec nic... je to on, kdo rozhoduje jestli prošla, nebo ne.

      Kouzelné na tom je, že přesně podle toho jaký postoj člověk k sobě má, tak se k němu budou chovat i ostatní. Pokud chlap cítí, že si musí přízeň ženy zasloužit, bude to tak brát i ona a bude to ona, kdo rozhoduje o pokračování.
      Průser je v tom, že tohle počáteční nastavení "musím se snažit abych si tě zasloužil" se přehoupne i do případného vztahu - myslím, že tu byl na toto téma článek o tvoření mantinelů/hranic na počátku vztahu, nenašel jsem ho, při hledání jsem však našel jiné, které s tím úzce souvisí: "Výměna rolí" a "Dominance ve vztahu". Nač tedy sám od sebe lézt pod pantofel?

      (Jistě nemusím dodávat, že o druhého muže, toho který rozhoduje jestli je pro něj ona dost dobrá, se ženy perou a dělají, co mu jen na očích vidí)

      PS: na závěr opakuji, že se rád nechám přesvědčit, že tohle není jediná cesta a že tvůj přístup funguje.
      To co sem psal výše je můj názor a netvrdím, že to je univerzální pravda.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re: Zvaní na
       od autora 1.MAJ

        Můj komentář je reakcí na uživatele antioidipus.

        Reaguj na tento komentář
Ad závěr:
 od autora Reaper

    „Mám to brát jako pozvání na rande?“
    „Když já mám moc práce.“
    „To takhle zveš každou?“

    Pokud žena použije něco, co je jednoznačná výmluva, nepřesvědčujte ji. Nežadoňte, nesnažte se ji ukecávat. Jste snad chudáci, co musí ženu přemlouvat, aby si s nima vyšla ? Aneb styl:
    "Já mám moc práce."
    "Neee, prosim, prosim, pod se mnou."
    není funkční a to ani když se snažíte o vtipnou reakci.

    Co se týče otázky první: "Mám to brát jako pozvání na rande." Je to jednoznačne pitoma otázka, kterou se vás snaží dotyčná nachytat nebo otestovat. Cili adekvatni je odpoved: "Ne neni, mel jsem v úmyslu s tebou probirat teoretickou fyziku. Proč se ptáš ?"

    Otazka: "To takhle zveš každou?"
    Odpověd: "Ne, jen ty, jejichz predvidavost a inteligence jim zabranuje klast hloupe otazky. Proc se ptas ?"

    Reaguj na tento komentář
    Re: Ad závěr:
     od autora neonsee

      No což o to reakce máš pěkné a jsem si jistý, že jich je schopen každý vymyslet několik takhle v klidu. Ten kdo už okusil nějaký ten telefonát a byl z toho vystresovaný mi určitě dá za pravdu, že pak ty reakce vypadají jinak. Myslím, že je to všechno o zkušenostech, čím víc tím líp.
      Závěrem jen tip, pokud zvolíte hovor, volejte třeba když jdete někde po ulici nebo děláte nějakou činnost na kterou se musíte soustředit.

      Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora antioidipus

    upřímně řečeno, pokud se holky zeptám jestli chce jít na rande a ona odmítne z takvých důvodů, jaké uvádějí Rash a 1.Máj, tak budu vlastně rád, že odmítla, protože bych měl co do činění s nějakou kravkou. I kdyby se mi s takovou holkou podařilo nějakou náhodou přece jen nějaký vztah začít, tak by zcela jistě tento vztah skončil na první prkotině.

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      On je trochu problém v tom, že holka ti neřekne, proč tě odmítá. A upřímně řečeno, tipovat holku na kravku jenom kvůli tomu, že nepřijme pozvání na rande (například protože doteď zažila pouze samé nudné), spíš vypovídá něco o tobě než o těch holkách. Navíc, né s každou holkou, kterou bereme na rande, chceme do trvalého vztahu, že?

      Pokud zveš ženy cíleně "na rande", v podstatě tím provádíš velmi povrchní selekci. No, já osobně selektuji při setkání nebo až na schůzce. Když už si na nějakou ženu vezmu kontakt, rád bych s ní na to rande šel. Proto zvu tak, aby šance na odmítnutí byla co nejnižší. Ty si bereš kontakty na ženy kvůli soukromé sbírce?

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora Jiri

        Mimoradne (sory :) ) s Rashem souhlasim. Myslim ze vyslovoat slovo rande je naprosto zbytecne, jde v zasade o to ji dostat ven...a jaky bude potom prubeh uz je dost na mne...a kdyz ji ten prubeh prekvapi (dejme tomu ze mile), tak je to parada. na co si zavirat dvere, kdyz jsem je jeste neotevrel.

        Osobne si myslim ze neni od veci delat to, co delaj zensky...tzn. rikat trochu neco jinyho, nez si clovek mysli a jedna, ze zkusenosti rikam, ze je to minimalne docela sranda :)

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora RaShCZ

          A s čím se mnou nesouhlasíš? [S08]

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re:
           od autora Jiri

            Takhle to nemyslim, jde spis o to, ze podle tvych clanku vidim, ze jsi uplne typ cloveka nez ja, tudis dost tvych clanku mi proste nesedi. Tim je nepovazuji za spatne, jen proste nic moc pro me konkretne.

            Reaguj na tento komentář
            Bez nadpisu
             od autora RaShCZ

              OK, jako odpověď ti ocituji Badboye: "Každý postup vede k sexu. Jen je rozdíl, jestli se vyspíte s desátou nebo s pětistou ženou, kterou oslovíte."

              Ten výrok je geniální, protože je pravdivý a lze jej vztáhnout i na trvalý vztah.

              Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora Polo

    chlapi, zpravidla chcete tu holku normálně vojet, vohnout, přefiknout, vyklátit, jakkoli tomu budete říkat - vulgárně, vtipně, rajcovně co já vím, ale cíl je stejný. přesto jí to takhle natvrdo nikdy neřeknete (a pokud ano, dobře Vám tak, nic nebude).
    jasně, že s ní chcete jít na rande, tam jí ukecávat, líbat, hladit nebo třeba ošahávat - ale proč jí to chcete hned natvrdo přiznat? berte to stejně jako když jí nikdo neřeknete naplno, že jí chcete do postele (snad jen když jste našrot, ale jen málokdo), jinak to kouzlo zmizí. že si bude nejistá, o to vám právě jde - ať dumá, jestli jste vážně takovej blázen, že jako student antropolgie budete na výstavě mrtvá těla zkoumat 2000 let starý číňany? vo to jde, aby se slečně v hlavě spustila ta nejistota, aby uvažovala, jestli jí vůbec chcete. že ji ohromíte už jen tím, že máte program a ona na něj nemusí myslet, tím lépe. ne volat pětkrát, ale radši nenuceně potkat po týdnu od seznámení a dát jí jednu šanci zajít s váma na kafe, jen ať přemýšlí, jestli jí máte tak na háku - a když má i jen malý zájem, kývne.
    máte snad povinnost předem všechno napřímo vyklopit?!? vychovali vás tak, že lhát se nemá? zapomeňte, ženy chtějí být klamány.
    proto s ní jdete za kulturou (a po koncertě, až bude ještě celá rozechvělá, jí políbíte, koho zajímá, že bez ní byste šli radši na fotbal nebo do hospody), na brusle (až si dáte pauzu a občerstvení, povzbudíte jí do dalšího výkonu i něžným poplácáním), na vyhlídku na vyšehrad (objetí jednou rukou při ukazování západu slunce je velmi nenucené) nebo do akvaparku (sjedete tobogan nebo relaxujete ve vířivce). tak proč rande, je 1000 dalších možností ....

    Reaguj na tento komentář
Bez nadpisu
 od autora antioidipus

    dobrá, dobrá, tak tedy neřeknu "šla bys se mnou na rande?" ale místo toho pužiji formulaci "byla by jsi ochotná strávit se mnou v nejbližších dnech cca 90 minut společného času společnosu aktivitou v některém restauračním zařízení či volnooddechové činnosti, přičemž účelem takto stráveného času by bylo sugestivní přesvědčování o výhodnosti pravidelného opakování podobných společných setkávání okořeněných pohlavním stykem a srdceryvnou rétorikou a výjmečnosti naší existence a pomíjivosti života, lidstva a výhodných hypoték?" A v čem je rozdíl? Všichni moc dobře víme, co děláme, ale nechceme to vyslovit.

    Když se podívám na některé důvody, kvůli kterých by holka odmítla rande, jako např.: vzpomene si na pubertální seriály, odmítne už jen z důvodu použití slova "rande", bude se moc parádit, snadněji se klame v očekávání, záporná otázka, podmiňovací způsob atd... ne, tohle fakt ne, s holkou, která má už takhle nastavenou strukturu myšlení, s tou by ten vztah opravdu asi dlouho nevydržel. Takhle - pokud by nebyla schopná příjmou otevřenou nabídku na rande, pak si myslím, že by nebyla schopná pochopit ani cokoli jiného. A není žádná škoda se o takovou holku ochudit.

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora RaShCZ

      A proti bodu přílišných očekávání máš jakou námitku? Z tvých příspěvků se domnívám, že máš zájem o starší ženy (25+). Pokud to tak je, tak ty puberťácké seriály asi opravdu nehrozí.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora antioidipus

        Tak prostě jestli má holka nějaká přílišná očekávání, tak je to její chyba. Vždyť na tom rande se s ní chci jen více poznat proboha, nic víc, chci jenom vědět jestli si vzájemně sedíme.

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora RaShCZ

          Význam slova rande je "milostná schůzka", nikoli "schůzka za účelem seznámení". Podle mě je docela normální, že žena od rande očekává něco víc než setkání. [S08]

          Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora Reaper

      Musíš se naučit s každým mluvit řečí, které rozumí. Tzn. třeba s Anličanem taky nebudeš mluvit česky, že ne ?

      Takže je třeba většinu vět překládat do holčíčí řeči. Protože jak napsal Rash, normální řečí umí mluvit až tak holky 25+.

      Krátký ukázkový slovník pro tebe:
      holčíčí řeč / normální řeč

      "Zajdeme spolu na procházku ?" / "Už budem konečně šu*at ?"
      "Ty máš krásné oči." / "Seš frigidní nebo co ? Proč se pořád nesvlíkáš ?"
      "Líbí se mi tvoje rty." / "Zavři už konečně hubu."
      "A co jinak ? Jak se máš ?" / "Chtěl bych tě píchat do zadku."

      atd.

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora antioidipus

        no jo no, to je to - že musíš mluvit v holčičí řeči. A nejen mluvit, ale i činit. A já se obávám, že se tohle potáhne v mnoha jiných podobách celým vztahem.

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora Polo

          ano, to bude, a to i u té úplně nejnejnej, kterou si dovedeš představit. donkichotství je snažit se to změnit, musíš se naučit s tím žít.

          Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora Polo

      řekni rande a evokuje to: zase jeden votrapa - chce mě sbalit - a líbat - a ošahávat - a vyspat se se mnou (a pak mi třeba už ani nezavolá, jako ty tři poslední ... sakra, chci to?)

      řekni prostě pojď na výlet tam a tam, na bowling, do zoo, na projížďku parníkem, koncert a evokuje to: výlet tam a tam, zoo, bowling, projížďku parníkem, koncert .... a pozitivní očekávání. jesli je kočena aspoň trochu normální, kývne na aktivitu, která jí aspon trochu baví, proto se bude aspoň trochu cítit dobře, odlesk toho padne aspoň trochu na chlapa a to stejné naladění a sdílená pozitivní emoce je pěkný první krok na cestě do její ... (-ho nitra)

      a nakonec - na první rande nejdeš budovat vztah, ale ukázat a dobře prodat sám sebe a ujistit se, že má cenu s ní strávit čas!

      Reaguj na tento komentář
Milí... přeji Vám pěkný páteční večer a víkend.
 od autora Utopie

    Vím, že píšu svůj příspěvek tak trochu v intencích svého nicku [S04]
    Ale přesto... nestálo by za úvahu odhodit teorie o dominanci a submisivitě a hledáte-li partnerku pro delší vztah, chovat se otevřeně a přímo, bez hrátek na pozvání za zajímavou aktivitou pokud pro vás zajímavá není? Dívku takto jistě pro jednou nalákáte a pokud to má být jedna ze zástupu mnoha dalších ... splnilo to svůj cíl a účel... Ale má-li to být někdo pro cestu po dnech našich měl by to být někdo především ROVNOCENNÝ. Mnohým z Vás přijde moje povídání naprosto zbytečné, neb sami víte...
    Přijdou dny všední a aktivity které by měly plnit váš čas by měly být přirozeně vaším společným pojítkem. Pojítkem - vášní vás obou.
    Kdo toto nepochopí... hledat bude dlouho, marně a vztah, který bude založen na bez tohoto (jednoho z několika) základního kamene pravděpodobně nakonec ztroskotá. Omlouvám se za upřímnost [S08]

    Reaguj na tento komentář
    Nie len pre "UTOPIA"
     od autora Mischelangelo

      čo ja viem? tvoj nick je futuristický zatiaľ čo myšlienka tvojho príspevku aj keď zaujímavá, tak aj do budúcnosti nemožná. Má to svoje opodstatnenie v základoch nie len ľudského chovania. Hra je činnosť typická nie len pre človeka. Majú ju vo vienku aj zvieratá. Preto sa hrá futbal od stredovej čiary a nie od bránkovej, slnečnicové semienka sa nepredávajú lúpané a žena ti neotrčí bez hry dvorenia, hoci jej prirodzenosť (3. základný biobehaviorálny imperatív-sexualita) by to najradšej urobil. Ani mačku nezaujíma nehybné klbko bavlny či mŕtva myška. Mňa by tiež po čase taká žena omrzela. Preto existuje pojem stereotyp a mnoho ďalších jemu podobných. Nie je krajšieho pocitu ako vymyslieť pohotovú reakciu ako uviedol napr. REAPER a myslím že tiež súhlasí... je tak? teda až na ten pocit kedy sa žena nakoniec pod vytrvalým a zábavným!!! doberaním zlomí ;)

      Reaguj na tento komentář
    Dodatok:
     od autora Mischelangelo

      Nie každý hľadá teraz večný vzťah! a aj keby áno chlape, tak to neznamená že sa PRETVARUJE... len sa hráme a nás aj ženy to baví... Myslím že si nepochopil myšlienku tejto komunity tak ako som ja na poprvé nepochopil o čom vlastne rozprávaš :D . Teraz keď už chápem, súhlasím s tebou(to asi každý), ale neviem prečo si myslíš že sa pretvarujeme. Prirodzene sa hráme... dávame hodnotu tvojmu vzťahu tým že ho robíme výnimočným.PEACE

      Reaguj na tento komentář
      Re: Dodatok:
       od autora Utopie

        Ano, čekala jsem podobnou reakci. Tvůj příspěvek je velmi logický a jednoduchý... ale co když se ze hry stane ... STEREOTYP??? Co pak? Děsivé... Alespoň pro mne. Rozumím těmto hrám, znám je velmi dobře. Nemůžu říct ani že se mi líbí ani že mě odpuzují. Jsou součástí lidského chování a bytí. Jen říkám, že je i jiná cesta.
        CARPE DIEM! [S07]

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Dodatok:
         od autora Mischelangelo

          :D Nečakal som že si žena ...ospravedlňujem sa za zámenu ;)...
          Ja si myslím, že od muža sa tak trochu (podvedome) promiskuita vyžaduje, zatiaľ čo u ženy "čistota". Veď sa stačí pozrieť na všeobecne známi fakt: Kým je promiskuitný muž a kým promiskuitná žena? ;) Je to zas raz v základoch chovania a je to tak aj v prírode. Zatiaľ čo sa samec snaží spáriť s čo najväčším počtom samičiek, samička si vyberá toho najzdatnejšieho. Koniec koncov, samcov je menej pretože ich teda toľko netreba. A je to tak aj u ľudí(mužov je menej!). To je neodvrátiteľný dôkaz. Musíš uznať...teda existencia tejto komunity nie je až tak odsúdená na zánik ako si ty myslíš. To podľa teba zbytočné, je pre nás prirodzené a či si to uvedomuješ alebo nie, skúsenosti partnera s predošlých vzťahov si ceníš(minimálne podvedome) pretože muž je tak prirodzený a vyspelejší(nakoľko to je jeho súčasťou). A z tvojho pohľadu je skrotenie tohto živlu pre teba najväčším vyznaním toho čo tak uznávaš. Z pohľadu všeobecného, ako som už vyššie uviedol: "dávame hodnotu tvojmu vzťahu tým, že ho robíme výnimočným"
          Ale k veci: Iná cesta ako prirodzená? Ja si stále myslím že som prirodzený rovnako ako táto stránka a pokiaľ niekto nie je, tak to je vážne problém pretože raz ním bude a ako si povedala, je to odsúdené na zánik. Do vzťahov moc nie som, takže stereotyp mi toho moc nehovorí, ale myslím si, že ten občas určite príde. To k prirodzenosti spolužitia patrí a pokiaľ hľadáš ten vzťah o ktorom hovoríš, tak by ti nemal vadiť pretože "pojítká vášní vás obou" vás cez to určite prenesú ;)...hry tomu iba pomôžu. Ja si to ale bez nich vážne neviem ani predstaviť. Takže, aké hry máš na mysli ty?

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Dodatok:
           od autora Utopie

            Hm... ;-) v češtině je utopie ženského rodu ;-).
            Ano samozřejmě, toto je dělení dle konvenčního myšlení, které je většině vlastní a nebo jsou lidé konvenčním myšlením prostě svázaní.
            Jinak k tomu co jsem psala ve svém příspěvku... je to hodně obecné a vytržené ze širokých souvislostí takže samozřejmě nemůže být pochopeno ... Jistě zkušenosti cenné jsou ... a komunitu "svádění" vůbec neodsuzuju... připomínám, že jsem jen chtěla vnést pohled na věc z jiného úhlu. Pokud jde o vztahy, ať jich má člověk za život jen několik málo a nebo mnoho, pokud jsou pro něj každý samostatně vyjímečný a mající hodnotu ... pak je vše v pořádku. Pokud jde jen o "sběr, maraton etc... " pak se jistě shodneme, že něco není v pořádku.
            Co se týká mne osobně... můj nick je dokladem toho, že já už nehledám vlastně vůbec nic, a jsem si vědoma reality ;-).
            Žiju v dlouhém až bych řekla maratónním vztahu a ano, stereotyp samozřejmě znám důvěrně a občas jsem z něj pěkně vyděšená [S08]
            Ale taky mám dost inteligence na to, abych se s tím dokázala srovnat a místo stereotypu nastolila režim "zábava" a šla dál ... třebas na chvíli sama a pak se zas vrátila (velmi konvenčně [S04]) do své role. Jsem takovým zářným příkladem toho, jak to dopadá, když pojítka vášní společné nejsou. Ale i tak může dál vztah nějakým způsobem dál fungovat. Jen už to není tak snadné.
            Jaké hry mám na mysli? [S08] Myslím, že fantazii máme každý velmi dobře vyvinutou a Ty bys rád abych Ti ji trochu polechtala a hlavně Tě baví se se mnou bavit [S04]. Je to taky tak trochu hra, že? [S08]

            Reaguj na tento komentář
      Re: Dodatok:
       od autora Utopie

        A mimochodem... slunečnicová semínka kupuju zásadně loupaná! [S08]

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Dodatok:
         od autora Mischelangelo

          do kelu...tak dobrú myšlienku pokazím takou dezinformáciou :D Ale tak určite by mi nechutili lúpané...
          Aj keď je to logické...ako prísada do jedál to musí byť určite praktickejšie pretože si neviem predstaviť ako ho olúpem a dám do misky :D neni šanca

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Dodatok:
           od autora Utopie

            Jo... to se někdy stane.. chybička se vloudí... ;-)
            A někdy je taková chybička i počátkem něčeho pěkného ;-)

            Reaguj na tento komentář
Kopie
 od autora unknown

    Co k tomu dodat?
    [B]Článek je "kopií" 4 roky staré části Teorie zájmu od SomeOneCZ (Umíte jí zavolat 1 a 2)[/B], doplněnou o naprosto katastrofální omyly (slovo „rande“, přemlouvání na závěr, pozvání pomocí SMS), kterým možná nevěří ani autor sám.
    Chápu autora, že když se platí za článek, je nutné pravidelně „něco“ produkovat. Osobně dávám přednost originálu, ale jestli se někdo chce spoléhat na levnou kopii, nelze mu v tom bránit.

    Reaguj na tento komentář
    Re: Kopie
     od autora RaShCZ

      Články jsem si teď speciálně kvůli tobě prošel, a jediná věc, která je podobná s mým článkem, je nutnost krátkého rozhovoru. Pokud se na tom shodnou dva autoři, aspoň je vidět, že to tak asi má být. Ostatně každý si může tebou pojmenovaný "originál" přečíst.

      Tomu, co jsem v článku napsal, věřím. Nevycházím z žádných podivných teorií, ale ze své praxe.

      Článek na toto téma jsem psal kvůli tomu, aby na webu byl ucelený návod, na nějž mohu odkazovat. Na články od tebou zmíněného autora bohužel odkazovat nemohu, neboť je s hodnocením kolem 50 % nepovažuju za kvalitní (a rovněž také z toho důvodu, že jde spíše o román než o návod).

      Reaguj na tento komentář
to Utopia
 od autora Polo

    jasně, že chceš pobavit i sám sebe a vybíráš aktivitu, která je příjemná pro tebe (jinak bys popřel sám sebe) a podle tvého nej vědomí zabaví i slečnu. když máš strach z výšek, nevezmeš jí na tandemovej seskok, i když ona miluje adrenalin, protože bys zezelenal nebo se podělal hned po startu (a atraktivita letí dolu).
    ale když seš nadšenej vodák a holka sportovní typ, jen si ji nalož do lodi jako háčka, nauč jí co dělat, občas jí seřvi, když nezabírá a no a na konci vyklop pěkně bez varování do vody, aby měla zážitek. body letí nahoru a když se jí to zalíbí (a dáte se dohromady), za dva měsíce jede s tebou a tvojí partou sjíždět řeku.

    tvůj styl mi připomněl Jiráska nebo nějakýho abstinujícího katechetu ... ale přiznáním barvy (že nemáš pindíka) se to vysvětluje...

    Reaguj na tento komentář
    Re: to Utopia
     od autora Utopie

      Copak Polo? holky se tu s Vámi nebaví [S08] ?
      Můj kultivovaný projev Ti možná připoměl Jiráska, ale přesto Tě nenechal chladným a musel jsi reagovat [S04] ... čím to asi bude? ... Zlato, kdybys viděl, kdo se skrývá za Utopií, tak Ti čelist spadne na klávesnici a pindík se postaví do pozoru [S03].
      Ale to je fuk... ;-) Hezkej večer :-)
      Bouřka? ;-)

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re: to Utopia
       od autora Polo

        hele, vlasatice1, docela si fandíš - můj pindík na skoročtyřicítku reaguje podstatně vlažněji než třeba na dvě fresh dvacítky

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re: to Utopia
         od autora Utopie

          Ahojky Polo, nevím, kolik je Tobě ... o mně sis zjistil co se dalo... i to mluví za vše ;-) ... Buď si jistý, že dvacítky se vedle diamantu třytí jako laciná bižuterka. A to nepoužívám zde propagovaný feromon [S04]. Ale zas máš pravdu, že stejné ke stejnému, takže možná... by sebou ani necukl [S08]. Mimochodem ... jaké jsi znamení? Hm? ... Tipuji... Lev? Beran? Střelec? [S04]

          Reaguj na tento komentář
          Re: Re: Re: Re: to Utopia
           od autora Polo

            1. "zjistil co se dalo" - tomu říká žena (a fandí si), pro muže je to jeden klik na nick
            2. víš, proč si ženy po 40 nehrají na schovku?

            Reaguj na tento komentář
            Re: Re: Re: Re: Re: to Utopia
             od autora Utopie

              1. Hm... takže lev nebo beran [S08]
              2. Víš co je to nadsázka?
              3. Víš, že život není černobílý?

              Podívej, nemám v úmyslu se tady s Tebou přebíjet. Končím.
              Howgh

              Reaguj na tento komentář
Přirozenost vítězí!
 od autora Utopie

    Ahojky všem svůdníkům, děláte z toho příliš velkou vědu. Buďte přirození a hledejte zlato, tam kde se nachází. To jest... pro každého jinde [S03]. Mluvte přirozeně, buďte milí a pozorní a úspěch se dostaví. A můžete i klidně trénovat ... Pozdravit a říct něco milého komukoliv není zločin. Kdo ví, třeba se díky vám stane svět lepším místem k žití [S07].

    Reaguj na tento komentář
CO KDYŽ
 od autora Dawe

    Hele co mám dělat když mě žena při telefonátu pošle někam? Mám i ukecávat nebo ji mám prostě říct "hele tak nic měj se" ?? Fakt sem s toho Jelen[S02]

    Reaguj na tento komentář
    Re: CO KDYŽ
     od autora OffTopic:))

      1. z(nie s!) toho

      2. no ked ta uz doslova posle do ritneho otvoru, asi uz zacinas byt pekne otravny a urcite staci povedat to, co si navrhol.

      3. ak to bola metafora:

      pre zaciatok ti staci, ze jej volas par dni po zoznameni, nie na druhy den, nevolas vo vecernych hodinach a cez vikendy.

      navrhnes niekedy stred tyzdna vecer, ona povie nie a ak navrhne dalsiu schodzku, vobec to neriesis, alebo ked chces byt cool, povies ze vtedy zas ty nemozes, ze co tak a dalsi den navrhnes.

      Ak povie nie, z akehokolvek dovodu sa vyhovori, pockas zas par dni, ci sa neozve a potom znova volas(ziadne sms!). Uz asi zas nebude suhlasit(ak zdvihne), ak suhlasi, dojdes na rande akoby sa nic nedialo(v dialogu s nou slovo rande nespominaj ani keby sa ta na to pytala), ak nebude suhlasit, mazes cislo.

      citaj web, trenuj a po case sa ti nebude stavat, ze by nesuhlasila/nenavrhla sama schodzku a tych potencialnych cisel budes mat doslova nekonecno.

      dalsie otazky kludne adresuj na jozefmakakurnava@gmail.com

      Reaguj na tento komentář
Problém
 od autora Neptejse :)

    Máte zajímavé příspěvky,ale co když mi holka odpoví něco jako : A nevadilo by ti kdyby sel i Petr a Lukáš? (její spoluzaci ,kteri ji chteji sbalit).. Jelikoz jsou to i moji znaámí a oni me s ni seznamili tak jsem to odkejval coz byla asi moje chyba ze?

    Reaguj na tento komentář
Dotaz k telefonování
 od autora Novic

    Prosím o radu.

    Když dostanu číslo (od holky, s kterou jsem se zrovna seznámil), mám ji prozvonit, aby pak věděla, že volám já?

    Reaguj na tento komentář
doplnujici dotaz
 od autora tazatel

    Celkem uspesne se mi povdelo pozvat starou znamou (exspoluzacku) na rande prostrednictvim telefonatu. Klasicka odpoved "no, proc ne", bez jakychkoliv vymluv a váhání... Akorat jsem to mel trochu nepripravene (protoze jsem nejdriv volal ja ji a nezvedala to a asi za hodinu mi zavolala z pevne linky (neznala moje cislo) zpet, kdo jsem a co jsem potreboval). Takze jsem uplne nemel pripravenou odpoved kdy a kde. Domluvili jsme se na dni a na tom, ze kdy a kde presne ji napisu behem tydne... To jsem take udelal prostrednictvim SMS s pranim hezkeho noveho roku a dotazem jestli tehdy a tam je to ok? A zatim cekam na odpoved. Mam to tedy brát, jako ze to bere na vedomi a prijde na smluvene misto a ve smluveny cas, nebo se mam pred tim jeste telefonicky ujistovat, ze tam opravdu prijde?

    Reaguj na tento komentář