Co ovlivňuje úspěch prvního rande?

Když se nám podaří ženu dostat na první schůzku, máme již téměř vyhráno. Pokud se sváděním alespoň částečně zabýváte, zcela jistě víte, jak se na první schůzce správně chovat. I tak však není nouze o překvapivé situace.

Ať se již na prvním rande stane cokoliv, důležité je umět se s novou situací vyrovnat. Může se stát, že ji přijde SMS od jejího bývalého přítele a máte po schůzce. Nebo se také může zkrátka stát, že ji budete nudit. Na čem tedy závisí úspěch první schůzky?

1. Vaše chování a sebevědomí (50 %)

Prvním a suverénně nejdůležitějším bodem je vaše chování a vystupování. Do této kategorie spadají veškeré vaše projevy během samotné schůzky. Abychom si tento bod více ujasnili, rozebereme si ho.

Nejvíce si z chování a sebevědomí ukrojí nonverbální komunikace (70 %). Pro ženu je důležité cítit z vašeho jednání jistotu. Když se během rande budete chovat sebejistě, máte mnohem větší šanci úspěch. Sebejistou nonverbální komunikací se rozumí například to, že vyberete místa k sezení bez zaváhání. Neklepete se, nepotí se vám ruce. Vaše chůze je sebejistá, pohyby plynulé.

V obličeji jste klidný. Také sem patří vaše vůně. Zkrátka jde o jakékoli neverbální projevy. Samozřejmě absolutního ideálu nelze v tomto ani v jiných bodech nikdy dosáhnout, ale čím více se mu blížíte, tím větší šanci na úspěšné zakončení máte.

Druhou složkou je pak verbální komunikace (15 %). Je třeba volit spíše méně náročná témata. Vždyť první rande je spíše vzájemné poznávání se. Také byste neměli na první schůzce říkat o sobě všechno. Ženy mají rády, když jsou muži záhadní. Přitahuje je to. Proto spíše nechte ženu, ať mluví o sobě. Čím více ji dokážete poznat, tím více bodů pro vás.

Poslední složkou, která do této kategorie patří, je sociální postavení (15 %). Dáte-li ženě najevo, že jste výše sociálně postavený, budete ji více přitahovat. Znakem sociálního postavení může být například drahý automobil, kterým přijedete, nebo také vřelé přivítání od obsluhy podniku, který pravidelně navštěvujete.

O nonverbální komunikaci si více přečtete v článku „Odzbrojte je řečí vašeho těla!“ či „Neverbální komunikace“. Pokud vás zajímá spíše mluvená řeč, věnujte pozornost článkům „Jak vést řeč se ženou“ či „Jak správně mluvit“. Poněkud odbornější náhled na řeč pak poskytuje seriál „Zdokonalte své vyjadřování“.

 Všimněme si pozitivních nonverbálních signálů, které žena na obrázku muži dává. Rozšířené zorničky signalizují sexuální zájem, lehký úsměv zaujetí. Žena má nakolněnou hlavu, takže jí je vidět krk. Zároveň ukazuje vnitřní stranu ruky, podpírá si hlavu a zcela jistě si hraje s vlasy. Tato žena je zcela otevřena komunikaci, muž ji zaujal. Kdyby se muž v tuto chvíli rozhodl ženu políbit, uspěl by.

2. Pohodlnost prostředí (15 %)

Na druhém místě se se znatelným odstupem od chování a sebevědomí umístila pohodlnost prostředí. Mnoho mladých mužů se snaží ženě dopřát „nezapomenutelné rande“ na neobvyklém místě. Jejich výběrem se ono rande skutečně stane nezapomenutelné, avšak v záporném slova smyslu. Stále platí, že místa jako restaurace, kino, kavárna či park jsou pro první rande nejlepší. Důležité je, aby místo schůzky bylo snadno dostupné, pohodlné.

Ve výběru místa vám může pomoci informace, že reakce ženy souvisejí s teplotou. Více naleznete v článku, který se jmenuje překvapivě „Reakce souvisejí s teplotou“.

3. Nestálý faktor (15 %)

Nestálý faktor je v podstatě neovlivnitelná událost, která vám zhatí vaše plány. Může jít například o v úvodu zmiňovanou SMS od bývalého partnera či telefonát, nechtěné vyvolání nepředvídatelné citové reakce u ženy apod. Nestálý faktor se nevyskytuje příliš často, jeho objevení se však téměř vždy vede k neúspěchu schůzky. Další informace naleznete v článku „Nestálý faktor“.

4. Počáteční nálada ženy (10 %)

Nálada ženy se bezesporu promítá do celkového výsledku schůzky. Nicméně náladu ženy můžete ovlivnit. Proto je v nadpisu uvedeno slovo počáteční. Občas se zkrátka stane, že žena není schůzce naladěna. Na nás je, abychom to změnili. Nálada patří do tzv. sféry vlivu. Více se dočtete v článku „Sféra kontroly a sféra vlivu“.

5. První dojem (10 %)

První dojem se na celkovém výsledku schůzky většinou podílí pouze okrajově. Důležité je, jak se s ním dokážete vypořádat. Může se stát, že od ženy dostanete nelichotivou nálepku, kterou jste si opravdu nezasloužili. Nicméně s tím je potřeba počítat. Když už poznáte, že se vám první dojem nepovedl, můžete situaci buď uvést ve vtip, nebo jí jednoduše přejít.

Uspějete?

Pravděpodobně se teď ptáte, kolik procent je potřeba k tomu, abychom uspěli na prvním rande. Na tuto otázku skutečně nemohu jednoznačně odpovědět. V článku se vůbec nezohledňuje situace před prvním rande, fyzická přitažlivost či fakt, že každá žena je jiná (a tudíž má i jiný hodnotový žebříček). Nicméně splníte-li alespoň 50 %, máte poměrně značnou šanci, že ženu získáte.

Procenta nezískáte pouze naučeným postupem, velkou roli hraje také vaše flexibilita (přizpůsobení tempa schůzky na základě signálů, které vám žena dává).

Z článku však vyplývá i jiná velmi důležitá věc. Plná polovina vašeho úspěchu závisí na chování, především na nonverbálních signálech. Z tohoto důvodu se skutečně vyplatí nepodceňovat je. Nonverbální signály budeme na našem webu brzy rozebírat podrobněji.

Na závěr ještě tip na jeden poněkud uvolněnější článek. Což takhle zjistit, „Jak zaručeně pokazit první rande“?

Komentáře

Bez nadpisu
 od autora viola

    Sociální postavení okázale a primitivně demonstované "nablýskaným bourákem" nebo značkovým oblečením, kreditkami atp zabírá hlavně na jednodušší barbínky, zlatokopky a dívky v nebo lehce po pubertě [S04]. Stačí ukázat, že chlap není socka (a že po mně nebude somrovat finance). Dělat nějaké divadýlko není třeba, je to pak dost trapné. Důležité je, co je v hlavě ne na hlavě [S03].

    Reaguj na tento komentář
    Re:
     od autora desnej pubertak

      je to dulezity jak mrcha. chlap tim upouta tvoji pozornost, stoupne u tebe na zajimavosti bla ble... pusobi na emoce, to s iq nema nic spolecnyho

      Reaguj na tento komentář
      Re: Re:
       od autora viola

        Fakt? Odkud jsi to zjistil? Z Bravicka? Podle diskusi s kamaradkami a i z vlastni zkusenosti muzu rict, ze emoce jsou nestale a brzo vyprchaji, u hodne vztahu to pak nahradi pragmaticky kalkul [S03]. Vsak to poznas, az z puberty vyrostes [S08].

        Reaguj na tento komentář
        Re: Re: Re:
         od autora Narrator

          Prijezd ve skodovce Ti proste body neprida...

          ale jinak mas pravdu, dyz to prezenes, zlatokopka Ti da a spravna holka Ti da taky, ale kosem (aspon v to verim :) ).

          Reaguj na tento komentář
dnes
 od autora defenger

    No, zrovna dnes ráno jsem měl rande (s dotyčmou první):
    Přišla, bez ohledu na ošklivé počasí. Pak jsme šli se psy tam, kam by sama nikdy nešla( jak sama řekla, už byla ohrožována). Śli jsme v dešti, romantickou krajinou. A sdělila mi, že má vztah (se ženatým), přesto stále hledá a chodí na schůzky, planuje stěhování(hodně daleko) atd. Ale alespoń záliby shodné jsou (outdoor aktivity). Perpektivu nevidím, ale můžu se mýlit :-) Tak úplně cizí jsem ji nebyl: Píše me si delší dobu a máme společnou kamarádku, moji spolužačku (jak jsem zjistil dodatečně).

    Reaguj na tento komentář
My VŠ studenti...
 od autora Básník

    Hmm, sociální faktor[S09]Vždyt můj největší majetek je tenhle notebook[S05]

    Reaguj na tento komentář
    Re: My VŠ studenti...
     od autora RaShCZ

      Když to ženě nebudeš říkat každých 5 minut, tak ji stále máš šanci sbalit. [S03]

      Reaguj na tento komentář
Procenta ovlivňující úspěch
 od autora El_Amante

    Jenom bych dodal k té komunikaci: CO se týče nonverbální komunikace, tak ta(alespoň podle S. Freuda a dnešních psychologů) zaujímá v komunikaci 54%. Intonace hlasu pak bere 38%ˇa zbylých 8% jde do obsahu slov. Možná jsou nějaké nové studie, ale já jsme obeznámen s tímto koláčem :-D. Neber to jako puntičkářství Rashi prosím O:-).

    Reaguj na tento komentář